Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2015: BMW

BMW zīmola jaunumi
Jaunais X1 un 7. sērijas modelis
Frankfurtes auto izstāde 2015

BMW Frankfurtē ieradies ar vairākiem jaunumiem. Bavārijas auto koncerns skatītājiem prezentēja ne vien atjaunoto 3. sērijas modeli, bet arī jaunākās paaudzes BMW X1 un 7.sēriju.

Otrās paaudzes BMW X1 ir kļuvis lielāks un izskatīgāks nekā tā priekštecis un pirmo reizi tiek piedāvāts ar priekšpiedziņu, savukārt xDrive pilnpiedziņa ir opciju sarakstā. Tā pamatā vairs nav 3.sērijas BMW, kā līdz šim, bet gan platforma, ko izmanto 2.sērijas Active Tourer miniveni, kā arī MINI.

Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, jaunais X1 ir kļuvis nedaudz īsāks, taču kļuvis platāks un augstāks. Tas ir arī par 85 litriem ietilpīgāks, maksimāli sasniedzot 1550 litru brīvas telpas un pārspējot Audi Q3 plašuma ziņā par 185 litriem.

Sākotnēji dzinēju klāsts sastāvēs no 2,0 litru benzīna un dīzeļdzinēja versijām, bet trīscilindru dīzeļdzinējs, kas būs nopērkams tikai ar priekšpiedziņu, klāstu papildinās vēlāk.

Pārējo BMW Frankfurtes autoizstādes jaunumu klāstā ir jāpiemin atjauninātā 3.sērija. Tagad 3. sērijas modeļi iegūs adaptīvās LED priekšējās gaismas, kas iepriekš bija pieejamas tikai papildaprīkojuma sarakstā 4. sērijai. Vizuālas izmaiņas skars arī radiatora resti, lukturus, kā arī priekšējos un aizmugurējos bamperus.

Dzinēju klāstā notikušas nelielas pārmaiņas – pašreizējā 335i modifikācija tiks aizstāta ar 340i versiju, kuras pamatā ir 3,0 litru benzīna motors ar aptuveni 330 ZS. Paredzams, ka vēlāk arī 328i versiju nomainīs uzlabots 330i, kuram ir 2,0 litru dzinējs ar aptuveni 260 ZS.

Pirmā publiskā debija paredzēta arī kompānijas modeļu gammas flagmanim – 7.sērijas BMW. Jaunākā modeļa dizains nav dramatiski atšķirīgs no sava priekšteča, taču bavāriešu autoražotājs sola, ka braukšana ar to būs patīkamāka. Daudzo komforta opciju klāstā ir pasaulē pirmais parkošanās asistents, kas ļauj auto novietot stāvvietā vai izbraukt no tās ar tālvadības pulti.

Jaunā modeļa virsbūve ir par 14 cm garāka nekā iepriekš, savukārt jaunie dzinēji un oglekļa šķiedras izmantošana auto konstrukcijā ļāvusi tā svaru samazināt par 130 kg. Sākotnēji 7. sēriju varēs iegādāties ar sešcilindru dzinējiem – 3,0 litru 740Li benzīna versiju ar 330 ZS, kā arī 730D modifikāciju, zem kuras slēpjas 265 ZS jaudīgs dīzeļdzinējs.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.