Ziņas

Jaguar XE - jaunais Audi A4 konkurents

Jaunais Jaguar XE
Premium klases alternatīva
Skaties fotogaleriju!

Šīs nedēļas sākumā Britu autoražotājs Jaguar prezentēja BMW 3. klases, Audi A4 un Mercedes Benz C-Klase tiešāko konkurentu - XE modeli, kas ilgstošajiem premium segmenta līderiem varētu likt satrūkties.

XE tiek uzskatīts par šīs desmitgades nozīmīgāko Jaguar modeli un, kā apgalvo ražotājs,  inženieru pūles ir vainagojušās ar panākumiem. Tas veidots galvenokārt no alumīnija materiāliem, ļaujot sportiskajam sedanam svērt mazāk kā 1500 kg.

Alumīnija balstiekārta nodrošinās lielisku balansu starp gaitas komfortu un vadāmību, bet ASPC sistēma rūpēsies par riteņu saķeri ar ceļa segumu līdz 30 km/h, neļaujot tiem izslīdēt. Šis būs arī pirmais Jaguar, kas aprīkots ar elektrisko stūres pastiprinātāju.

Sekojot mūsdienu tendencēm, Jaguar XE ir aprīkots ne vien ar jaunākajām drošības sistēmām, bet arī nodrošina dažādas viedtālruņu savienošanas iespējas. Pateicoties InControl aplikācijai, īpašnieks savam auto varēs atvērt durvis vai attālināti operēt ar klimata kontroli no sava tālruņa. 

Jaunajam modelim būs pieejamas gan divas pārnesumkārbas, gan divas dzinēju izvēles. Sešpakāpju mehānisko un astoņpakāpju automātisko transmisiju varēs savienot ar 2,0 litru dīzeļdzinēju ar 163 ZS jaudu, kas vidēji patērē 3,8 l/100 km degvielas, savukārt S modifikācija iegūs 3,0 litru sešcilindru benzīna agregātu ar 340 ZS. 

Jauno modeli būs iespējams apskatīt šī gada Parīzes autošovā un tā pārdošana tiks uzsākta nākamgad.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.