Ziņas

Prognozē riepu cenu samazinājumu

Tirgus līderis komentē eiro ieviešanu
Āzijā krītas izejvielu cenas
Latakko prognozē cenu samazinājumu riepām

Pēc Latvijas pārejas no lata uz eiro, riepu cenas netiks paaugstinātas, bet dažos segmentos iespējama pat cenas samazināšanās. Ar šādu prognozi nācis klajā uzņēmums Latakko, viens no vadošajiem riepu, disku un eļļu importētājiem Baltijas valstīs.

Līdz ar pāreju uz eiro, Latvijas riepu pārdēvēji, tāpat kā citu nozaru pārstāvji, visdrīzāk noapaļos cenas uz augšu, palielinot tās, taču būtisks cenu kāpums nenotiks, tā uzskata Latakko.

Jevgēnijs Kopilkovs, SIA Latakko valdes loceklis: “Riepu cenu kāpumam Latvijas tirgū nav pamatojuma. Pirmkārt, cenām paaugstināties neļaus sīvā konkurence.

Otrkārt, valūtas maiņas brīdī ziemas sezona faktiski tiks noslēgta, un sezonas beigās neviens tirgotājs nepaaugstinās cenas, pat otradi – šajā periodā tradicionāli notiek dažādas akcijas, izpārdošanas ar atlaidēm un cenas samazināšanās.

Kaut arī riepu cenas netiks palielinātas, patērētājiem var likties, ka prece kļuvusi dārgāka. Tas ir psiholoģiskais faktors. Eiro valūta ir mazāka par latu, tas nozīmē, ka pārejot uz eiro, matemātiski saņemsi lielāko ciparu. Tas nenozīmē, ka attiecīgais produkts kļūs dargāks, taču tā vērtība tiks izteikta ar lielāku skaitli.

Psiholoģiski tas nebūs ērti – nav ērti maksāt, teiksim, par vienu un to pašu riepu nevis 45 naudas vienības (lati), bet 65 (eiro).”

Runājot par nākotnes prognozi, saskaņā ar pasaules tendencēm, riepu mazumtirdzniecības cenas samazinās vairāku ārēju faktoru ietekmē.

Jevgēnijs Kopilkovs, SIA Latakko valdes loceklis: “Nākamajā sezonā riepu cenas neaugs. Tas ir saistīts, piemērām, ar izejvielu cenām. Vairāki Azijas ražotāji jau paziņoja par cenu krītumu 3% - 7% robežās.

Un neraugoties uz to, ka premium zīmolu pārstāvji savas cenas vasaras sezonai vēl nav publicējuši, jau šobrīd var prognozēt, ka 2014. gadā mazumtirdzniecības cenas būs zemākas”.   

Par SIA Latakko

SIA Latakko ir vadošais auto nozares uzņēmums Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir automašīnu un motociklu riepu, vieglmetāla disku, akumulatoru un eļļu imports, vairumtirdzniecība, kā arī specializēto riepu centru tīklu attīstība vieglajam un kravas transportam.

SIA Latakko pārstāv vairāk kā 40 starptautiskus zīmolus, tai skaitā Pirelli, Vredestein, Yokohama, Hankook, GT Radial.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.