Ziņas

Koenigsegg lauzīs rekordus ar 1400 ZS supermašīnu

Ekstrēma Koenigsegg Agera S modifikācija
1400 kg One:1 ar 1400 ZS
20 sekundes līdz 400 km/h

Zviedrijā bāzētais superkāru ražotājs Koenigsegg jau ir pazīstams ar ātriem un eksotiskiem auto, taču, it kā ar to būtu par maz, drīzumā klajā nāks viens no kompānijas visu laiku ekstrēmākajiem auto – Koenigsegg Agera S modifikācija, ko sauks par „One:1”.

Tiks izgatavoti tikai seši šīs modifikācijas eksemplāru. Kompānijas saimnieks Kristians fon Kēnigsegs informē, ka auto svērs 1400 kilogramus un tam būs 1400 ZS motors, tātad, ievērojami vairāk, nekā standarta Agera S 965 ZS.

Ņemot vērā šādus kritērijus, dinamika solās būt ballistiska – datorsimulācijas prognozē, ka One:1 maksimālais ātrums būs 450 km/h, turklāt no 0 līdz 400 km/h tas paātrināsies 20 sekundēs, tātad vismaz divreiz ātrāk, nekā Bugatti Veyron.

Arī 0-100 km/h un 0-200 km/h, kā arī 0-300 km/h sprintā tas solās lauzt pašreizējos pasaules rekordus.

Koenigsegg plāno, ka One:1 prototips būs gatavs līdz šī gada beigām. Interesantākais ir fakts, ka visi seši plānotie eksemplāri jau ir pārdoti. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.