Ziņas

Sebastiāns Lēbs uzstāda pasaules rekordu Paikspīkā

Sebastiāns Lēbs iekaro Paikspīkas trasi
Pusotru minūti ātrāks par līdzšinējo pasaules rekordistu
Iespaidīgs vidējais ātrums izaicinošā trasē

Autosporta zvaigzne Sebastiāns Lēbs tikko savam sasniegumu sarakstam pievienojis vēl vienu – uzvaru Paikspīkas sacensībās ASV.

Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības ir otras vecākās Amerikā. Tas faktiski ir šaurs, līkumains ceļš, kas ved kalna virsotnē. Nepilnus 20 km garajā trasē ir vairāk kā 156 līkumi.

Lēba faniem jau bija nojausma, ka viņš kopā ar 875 zirgspēku Peugeot 208 T16 ir ieradies Paikspīkā, lai paveiktu kaut ko nozīmīgu – taču reti kurš varēja prognozēt, ka viņam izdosies par vairāk nekā pusotru minūti pārspēt pērn uzstādīto trases rekordu.

Pērn Rajam Milenam ar 700 zirgspēku Hyundai Veloster izdevās sasniegt pasaules rekordu, veicot trasi 9 minūtēs un 46,164 sekundēs. Lēbs ar savu Peugeot to pašu trasi pieveica 8 minūtēs, 13,878 sekundēs. Vidējais ātrums – 140 km/h.

Tādējādi deviņkārtējais WRC čempions kļuvis par pirmo „8 minūšu kluba” locekli gandrīz 100 gadus seno Paikspīkas sacensību vēsturē.

Skaties video!

Tikmēr mūsu rīcībā nonākusi informācija, ka Latvijas auto konstruktora Andra Dambja veidotā elektriskā pilnpiedziņas mašīna, kas piedalījās Paikspīkas sacensībās ar Jāni Horeliku pie stūres, finišu nav sasniegusi avārijas dēļ. 



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.