Ziņas

Nozagta automašīna... ko darīt?

Nozagts auto
Atslēgu komplekts tikai viens
Apdrošināšana tiek atteikta?

Pilnīgi reāla situācija. Nozagta automašīna no mājas pagalma. Apdrošinātājs pieprasa uzrādīt abus atslēgu komplektus, taču īpašniece var atrast tikai vienu.

Atlīdzība tiek atteikta, kaut gan īpašniece dievojas ka otrs komplekts pirms pāris nedēļām pazudis.  Vai šādā situācijā ir iespējami kaut kādi kompromisi?

Swedbank Apdrošināšanas eksperte Iluta Oškalne-Klibiķe norāda: "Kompromisi ir iespējami vienmēr, tomēr  saskaņā ar apdrošināšanas noteikumiem Apdrošinājuma ņēmējam, ja atslēgas ir pazudušas,  jāveic sekojošas darbības: nekavējoties  jānomaina slēdzenes vai jāpārkodē pretaizdzīšanas ierīces,  vai, ja tas nav uzreiz iespējams, automašīna jānovieto apsargājamā stāvvietā vai aizslēgtā garāžā un par to  jāinformē  apdrošinātājs.   

Ir iespējams apdrošināties pret atslēgu nozaudēšanas, izvēloties  Swedbank piedāvāto  Ekstra auto apdrošināšanu,  kur iekļauts risks "Atslēgu nozaudēšana", kas atslēgu vai signalīzācijas tālvadības pulšu nozaudēšanas, nozagšanas vai nolaupīšanas gadījumā segs zaudējumus par atslēgu un signalīzācijas tālvadības pulšu pārkodēšanu."

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.