Ziņas

Supermašīnu dizainera pirmais elektroauto nonāk atklātībā

Gordons Marejs demonstrē T.27
McLaren F1 dizainera pilsētas auto
Efektīvākais elektroauto pasaulē?

Gadiem ilgi supermašīnu dizainera Gordona Mareja pilsētas mazauto projekts tika turēts dziļā slepenībā.

Šonedēļ baumām apvītais auto beidzot nonācis atklātībā – tas ir T.27, efektīvākais elektroauto pasaulē. Gordons Marejs atzīst, ka bijis apsēsts ar šo projektu jau kopš McLaren F1 supermašīnas pabeigšanas un styrādājis pie tā līdztekus citiem darbiem.

Pēdējo trīs gadu laikā vien Marejs šī mazauto izveidē ieguldījis 9 miljonus mārciņu un panācis, ka tas tiek saukts par revolucionāru – vismaz izmēru ziņā noteikti.

Būdams nedaudz vairāk kā 2 metrus garš, tas ir vēl mazāks, nekā Smart. Vienai automašīnai paredzētā stāvvietā var sāniski novietot veselus trīs T.27. Turklāt tajā ir vieta trīs pasažieriem, kas auto var iekāpt, atvāžot tā priekšdaļu.

15 sekundes līdz 100 km/h (kas ir šī auto maksimālais ātrums) nebūt nepadara to par superkāru, taču, kas attiecas uz efektivitāti, T.27 ar savu 33 ZS elektromotoru ir tikpat nopietni vērsts uz degvielas ekonomiju, kā F1 – uz ātrumu. Mareja komanda norāda, ka tas ir par 36% efektīvāks nekā Mitsubishi i-MiEV un 29% efektīvāks, nekā elektriskais Smart.

Auto jau notestējuši arī Euro NCAP, un Marejs apgalvo, ka rezultāti ir „augstākās klases”. Auto tiks ražots Anglijā, taču par cenu pagaidām nekas nav minēts.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.