Ziņas

Kampaņas „Velosipēdu redzi?” laikā nav gājis bojā neviens velosipēdists

CSDD kampaņu uzkata par veiksmīgu
Bojāgājušo neesot
Izveidots velosipēdu reģistrs

Ja citus gadus velosipēdistu aktīvajā mēnesī – maijā – bojā gājuši 1 līdz 3 velosipēdisti, šogad divtik intensīvajā divriteņu plūsmā nav gājis bojā neviens velosipēdists.

Tāpat salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu par 7% ir samazinājies to ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros ir iesaistīti velosipēdisti, bet par 8% sarucis alkohola reibumā aizturēto pedāļu minēju skaits.

Vienlaikus maijā ievērojami pieaudzis reģistrēto velosipēdu skaits. Patlaban CSDD uzturētajā transportlīdzekļu reģistrā ir piefiksēti gandrīz 6 000 velosipēdu. Rezultātā ir izveidots valstī lielākais reģistrs, kuru ērti var lietot kā velosipēdu īpašnieki, tā arī tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Andris Lukstiņš, VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” direktors: „Ņemot vērā to, ka velosipēdisti ir otra lielākā riska grupa starp visiem mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem, esam gandarīti, ka ar šo kampaņu mums ir izdevies uzrunāt lielo velo saimi un uzlabot viņu drošību ielās, ko apliecina jaunākie statistikas dati - bojā gājušo skaits maijā ir nulle. Uzticību mūsu darbībai apliecina arī tas, ka aizvien vairāk velosipēdistu brīvprātīgi reģistrē savu transportlīdzekli mūsu datu bāzē.”

Kampaņas ietvaros uz ielām pastiprināti strādāja arī Valsts policija, kas visā Latvijā veica 175 reidus un kopā pārbaudīja 3359 velosipēdu vadītājus.

Reidos atklātie būtiskākie pārkāpumi bija braukšana bez vadītāja apliecības un velosipēda vadīšana alkohola reibumā. Vēl velosipēdisti neievēro luksofora signālus, un diemžēl ne vienmēr vecāki parūpējas par to, lai bērniem būtu aizsargķiveres.

Kampaņas laikā atbildīgās institūcijas turpināja diskutēt par izmaiņām likumdošanā, kurā paredzēts precīzāk atrunāt atstarojošo elementu lietošanu velosipēdistam, kā arī noteikt, kā turpmāk velosipēdists drīkstēs šķērsot brauktuvi.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.