Ziņas

Nenovērs uzmanību no ceļa!

Drošas braukšanas padomi
Autovadītāju uzmanību novērš radio un GPS
Konsultē Renault braukšanas skolas eksperti

Statistikas dati liecina, ka vienas stundas laikā vidēji autovadītājs vairāk kā septiņas reizes pārslēdz radio staciju un vairāk kā 10 reizes stundā novēršas no automašīnas vadīšanas, lai salonā meklētu kādu priekšmetu (piemēram, saulesbrilles).

Lai arī šīs darbības aizņem vien dažas sekundes, šajā laikā vadītājs palaiž garām desmitiem dažādu informācijas impulsu par to, kas notiek uz ceļa.

Renault Braukšanas skolas instruktori brīdina par nevērīgu attieksmi pret vienu no mūsu ikdienas vissarežģītāko aktivitāti – braukšanu pie automašīnas stūres.

Gājēju pārejas, ātruma ierobežojuma zīmes, citu satiksmes dalībnieku manevri – šie ir tikai daži piemēri no lielā informācijas apjoma, kuru vadītājām vajag analizēt un spēt reaģēt uz to tikai dažās sekundes simtdaļās.

Vienlaikus autovadītājam ir jāievēro pareizais braukšanas ātrums, virziens un jāpaspēj novērtēt jebkurus iespējamos draudus. Jāņem vērā arī citi satiksmes dalībnieki - jāanalizē un jāprognozē to uzvedība.

Koncentrējies uz braucienu:

 -   Kad esi pie stūres, nepievērs uzmanību lietām, kas nav saistītas ar automašīnas vadīšanu;

-   Jāatceras, ka maršruta izvēle GPS vai radio staciju pārslēgšana novērš uzmanību no ceļa. Pat dažas sekundes var būt kritiskas.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Renault Captur

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Captur pievilcīgais dizains, bagātīgo versiju kvalitatīvais interjers un zemā cena patiks daudziem, taču tā mazjaudīgie dzinēji un gaitas īpašības nedaudz atpaliek no konkurentu piedāvātā. Mēs vēlētos arī lielāku plašumu aizmugurē sēdošajiem.