Ziņas

DBS un Statoil pārbaudīs autovadītāju gatavību braukšanai ziemā

Vai esi gatavs braukšanai ziemā?
Pārbaudi sagatavotību bez maksas
DBS sadarbībā ar Statoil

Iepriekšējās ziemas sezonas četros mēnešos notikuši vairāk nekā 14 tūkstoši ceļu satiksmes negadījumu - tā liecina sastādīto saskaņoto paziņojumu skaits un Ceļu policijas apkopotā statistika.

Biežākie avāriju iemesli, kā katru gadu, bijuši nesamērīga ātruma izvēle un pietiekamas distances neievērošana, secinājuši Drošas Braukšanas Skolas (DBS) eksperti.

Tāpēc, lai sagatavotu autovadītājus ziemas sezonai, DBS sadarbībā ar „Latvija Statoil” uzsāk īpašu akciju, kuras laikā ikviens interesents bez maksas varēs saņemt drošas braukšanas profesionāļu konsultācijas un uzzināt, cik morāli gatavs ir jaunajai ziemas sezonai.

Šīs akcijas laikā ikviens varēs iziet arī pavisam jaunu, īpašu “Vīnes testu”, ar kura palīdzību sertificēti satiksmes psihologi precīzi noteiks, cik sagatavots autovadītājs ir apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem ziemā.

Lai arī vairākās Eiropas Savienības valstīs visiem jaunajiem autovadītājiem šis tests ir jāveic obligāti, Baltijas valstīs satiksmes psiholoģijai tiek pievērsta nepietiekama uzmanība.

Ar Baltijas valstīs pagaidām vienīgā pieejamā testa aparāta palīdzību tiks izmērīts autovadītāju reakcijas ātrums uz kustību un gaismu, noteikta stresa tolerance un gatavība ekstremālām situācijām. Savukārt DBS instruktori sniegs padomus ne tikai par drošu, bet arī ekonomisku braukšanu un drošu automobiļa tehnisko sagatavošanu ziemas sezonai.

Akcijas norises vietas un laiki:

1. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Rīgā - Statoil DUS Kārļa Ulmaņa gatvē 110

2. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Valmierā, Statoil DUS Stacijas ielā 29

4. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Liepājā, Statoil DUS Esperanto ielā 2/8

5. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Jēkabpilī, Statoil DUS Rīgas ielā 218 G

6. novembrī no 12:00 līdz 17:00 Rīgā, Statoil DUS Lubānas iela 76a, Rīga

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.