Ziņas

Citroen DS4 nonāk atklātībā

Šis ir jaunais Citroen DS4
Pārdošanā nākamgad
Cenas vēl tiek precizētas

Šis ir Citroen DS4, sportiska izskata konkurents tādiem auto, kā Nissan Qashqai un jau otrais modelis no Citroen DS sērijas.

Auto pirmizrāde notiks Parīzes autošovā septembra beigās. Citroen DS4 ir veidots uz tās pašas bāzes, ko izmanto jaunais Citroen C4. Arī tas debitēs Parīzes autošovā.  

Tiesa gan, DS4 ir par 6cm īsāks, nekā C4 – galvenokārt tāpēc, ka tam ir mazāka aizmugurējā pārkare. Motora pārsegs un lukturi ir vienīgie vizuālie elementi, ka abiem auto ir kopīgi.  

DS4 ir piecdurvju hečbeks ar mazliet paaugstinātu klīrensu, kas tam piešķir sportiska krosovera izskatu.

Auto pircējiem būs iespēja izvēlēties kādu no pieciem dzinējiem. Būs pieejami divi dīzeļi un trīs benzīna agregāti, tai skaitā 200 ZS benzīna agregāts, kas atrodas zem Citroen DS3 Racing hečbeka motora pārsega.  

Dzinēju klāstā būs arī divi citi 1,6 litru benzīna dzinēji ar 120 un 155 ZS. Dīzeļdzinēju jauda būs attiecīgi 110 vai 160 ZS.

DS4 būs arī ekoversija ar 1,6 litru dīzeļdzinēju un virkni energoefektīvu uzlabojumu, piemēram start/stop sistēmu.

DS4 ir 370 litru tilpuma bagāžnieks un virkne sīklietu nodalījumu. Arī aizmugures sēdvietas ir „pilnizmēra”, kā apgalvo Citroen.   

Vienlaikus DS4 pircējiem būs pieejamas daudzas iespējas personalizēt savu auto, izvēloties kādu no interjera apdares krāsu un materiālu kombinācijām. Citu opciju vidū – polifoniskas brīdinājuma un atgādinājuma signālu skaņas, kā arī „ambientā” gaisma dažādās krāsās.

DS4 ir arī eTouch Assistance sistēma, kas automātiski (vai manuāli) veic zvanus glābšanas vai tehniskajiem dienestiem avārijas gadījumā.

Auto ir arī aklās zonas brīdinājuma sistēma un kruīzkontrole. Auto nonāks pārdošanā nākamgad un cenas vēl tiek precizētas, taču gaidāms, ka tās sāksies no 15 tūkstošiem latu.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Citroen C5 Aircross

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Citroen C5 Aircross ir labs gaitas komforts, lieliska trokšņu izolācija, pieņemama cena un adekvātas lietošanas izmaksas. Konkurentu tam netrūkst, taču no PSA grupas produkcijas tieši šis auto šķiet intriģējošākais priekšlikums.