Ziņas

Citroën konkurēs ar Maybach?

Citroën gatavo Metropolis luksusa sedanu
Garāks par S-Klases Mercedes un Audi A8
Cer uz noietu Ķīnā

Šis ir Citroen Metropolis, milzīgs luksusa sedans, kas nākammēnes tiks parādīts plašākai sabiedrībai Šanhajas autošovā. Metropolis ir lielāks nekā Mercedes S-Klases pagarinātā versija vai Audi A8 L, turklāt platumā tas ir tāds pats kā Maybach 62.  

Ķīna ir otrs lielākais Citroën noieta tirgus, tāpēc šis auto varētu franču autoražotājam pavērt jaunus apvāršņus. To, ka ķīniešiem patīk viss, kas ir liels, liecina arī BMW plāni Ķīnā prezentēt pagarināto 5.sērijas BMW, bet Volkswagen Pekinas autošovam gatavo atjaunināto Phaeton.  

Metropolis pamatā ir PSA grupas platforma, ko izmanto arī Citroen C6 un Peugeot 407. Zem Metropolis motora pārsega ir hibrīddzinējs, kurā 2,0 litru benzīna agregāts apvienots ar elektromotoru. Kopējais dzinēja potenciāls ir 272 ZS, turklāt tas savienots ar septiņpakāpju divsajūgu transmisiju, kas jaudu padod visiem četriem riteņiem.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Citroen C5 Aircross

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Citroen C5 Aircross ir labs gaitas komforts, lieliska trokšņu izolācija, pieņemama cena un adekvātas lietošanas izmaksas. Konkurentu tam netrūkst, taču no PSA grupas produkcijas tieši šis auto šķiet intriģējošākais priekšlikums.