Ziņas

Ķīnieši nopērk Volvo par 1,8 miljardiem dolāru

Ford apstiprina Volvo pārdošanu
Jaunie īpašnieki - Ķīnas kompānija Geely
Sola saglabāt Volvo pamatvērtības

Ford tomēr izdevies panākt galīgo vienošanos par Zviedrijas autoražotāja Volvo pārdošanu Ķīnas kompānijai Zhejiang Geely Holding Group. Darījuma summa ir 1,8 miljardi dolāru.  

Saskaņā ar panākto vienošanos, darījums tiks pabeigts šī gada trešajā ceturksnī. Šāds laiks nepieciešams, lai saņemtu visas nepieciešamās atļaujas no vairāku valstu valdībām un organizācijām.

Geely pilnībā pārņems Volvo īpašumtiesības un Ford nepaturēs nevienu akciju. Tomēr Ford turpinās noteiktu laiku apgādāt Volvo ar automašīnu komponentiem, kā arī nodrošinās informācijas tehnoloģijas un citu ražošanai nepieciešamu servisu.  

1999.gadā Ford samaksāja par Volvo 4,34 miljardus mārciņu un kopš 2005.gada kompānija nav spējusi nest peļņu.

1986.gadā dibinātā kompānija Geely ir Ķīnas desmitais lielākais autoražotājs.

Geely vadītājs Li Šufu sola, ka „slavenais Zviedrijas premium zīmols paliks uzticīgs savām pamatvērtībām – drošībai, rūpēm par vidi un mūsdienīgam skandināvu dizainam”.

Pēc darījuma noslēgšanas, Volvo Cars kļūs par atsevišķu kompāniju ar savu menedžmentu, kas būs bāzēts Gēteborgā, Zviedrijā. Kompānijas vadītāja amatā paliks pašreizējais boss – Stīvens Odels. Arī automašīnu ražošana joprojām notiks Beļģijā un Zviedrijā, kā līdz šim.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.