Ziņas

Velosipēds par 22 tūkstošiem

F-1 inženieri rada velosipēdu
Izgatavots no oglekļa šķiedras
Maksimāls paātrinājums un stabilitāte

F-1 inženieri nesēž, rokas klēpī salikuši, un šī ir atbilde uz jautājumu, ko viņi dara laikā, kad neizgudro jaunas sacīkšu mašīnas. Attēlā redzams viņu jaunākais veikums – oglekļa šķiedras velosipēds, simtprocentīgs roku darbs.

Tā konstruktori apgalvo, ka Factor 001 (tāds ir divriteņa nosaukums) ir pats ekskluzīvākais un tehnoloģiski pilnvērtīgākais velosipēds pasaulē. Tas optimizēts, lai sniegtu maksimālu paātrinājumu un stabilitāti.

7,4 kg smagā velosipēda autori ir kompānija BERU f1, kas nodrošina F-1 komandas ar kompozītmateriāliem. „Viss šajā velosipēdā ir radīts, izmantojot tās pašas tehnoloģijas, kas tiek lietotas sacīkšu formulu ražošanā” – tā norāda kompānijas vadītājs Džons Beilijs.

 Pēc viņa teiktā, plānots saražot vien dažus simtus šādu velosipēdu. Tos iespējams izmantot arī kā mobilās treniņu sistēmas, jo velosipēds spēj ierakstīt biometriskus, vides un fiziska spēka datus. Lai to paveiktu, velosipēda rāmis ir pieblīvēts ar sensoriem, vadiem, baterijām, kabeļiem un daudz ko citu, ko ar neapbruņotu aci pat nav iespējams saskatīt – jo ražošanas gaitā viss prasmīgi integrēts materiālā.

Turklāt ikviens pircējs varēs pasūtīt velosipēdu atbilstoši savām vajadzībām. Šobrīd šis divritenis apskatāms Zinātnes muzejā Londonā, bet nopērkams lielveikalā Harrod’s. Cena – nepilni 22 tūkstoši mārciņu.   

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.