Ziņas

Saab iegādi finansē noslēpumaini ļaudis?

Nīderlandē aizdomas par Spyker darījumu ar GM
No kurienes radušies 132 miljoni eiro?
Tiks izvaicāts Spyker boss

Nīderlandes sporta auto ražotāja Spyker darījums ar General Motors par Zviedrijas autoražotāja Saab iegādi izraisījis aizdomas valsts finanšu tirgus regulatoru aprindās. Nīderlandes organizācija VEB vēlas izvaicāt Spyker bosu Viktoru Mulleru par mistisko pēdējā brīža finansējumu, kas palīdzēja nodrošināt Saab iegādi no General Motors.  

Iepriekš General Motors, Saab līdzšinējie īpašnieki, pieprasīja, lai no Spyker akcionāru saraksta pazūd Krievijas baņķiera Vladimira Antonova vārds. Tas arī notika – viņa 4,6 miljonus akciju iegādājās uzņēmums Tenaci Capital,  kas pieder Mulleram. Tenaci arī nodrošināja 50 miljonus eiro skaidrā naudā, kas nepieciešami Saab iegādei, kā arī 82 miljonu lielu aizdevumu Spyker.   

Tomēr, kā noskaidrojis Nīderlandes laikraksts De Telegraaf, kompānija Tenaci piereģistrēta vien nedēļu iepriekš. Tās juridiskā adrese ir tāda pati, kā Viktora Mullera dzīvesvietai. Spyker boss pagaidām atsakās nosaukt, kas stāv aiz noslēpumainās kompānijas, un no kurienes radušies minētie 132 miljoni eiro, norādot vien, ka šie ļaudis vēlas palikt anonīmi. Ja izrādīsies, ka patiesībā tas ir pats Antonovs, vai viņa tēvs Aleksandrs, darījums var arī nenotikt.

Viens no jautājumiem, uz ko būs jāatbild Mulleram ir šāds – kāpēc kompānija, kas šobrīd nav spējīga nest peļņu (Spyker) iegādātos kompāniju, kas nav spējusi nest peļņu gadu desmitiem ilgi (Saab)?

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.