Ziņas

Saab kļūst par Spyker īpašumu

General Motors piekrīt pārdot Saab
Darījums tiks pabeigts februārī
Izveidos Saab Spyker Automobiles

Zviedrijas autoražotājs Saab beidzot atradis jaunus saimniekus – par tiem kļuvuši holandiešu sporta auto ražotāja Spyker īpašnieki, kas General Motors par kompāniju samaksās 74 miljonus dolāru. Pagaidām vēl rit sarunas par darījuma niansēm, kas tiks pabeigtas februāra vidū. Jauno kompāniju sauks Saab Spyker Automobiles.   

Spyker apstiprinājuši, ka viņu rīcībā ir 150 miljonu dolāru liela kredītlīnija un virkne aizņēmumu, kas nepieciešami šim darījumam. Transakcijas ietvaros General Motors gan saglabās daļu akciju, kas nepieciešams, lai saglabātu minimālu teikšanu par kompānijas nākotni un iespēju dalīt peļņu nākotnē.

Darījums paver ceļu arī 400 miljonu dolāru aizņēmuma saņemšanai no Eiropas Investīciju bankas, jo Zviedrijas valdība ir piekritusi sniegt nepieciešamās garantijas.

Spyker vadītājs Viktors Mullers norāda, ka „nākamais uzdevums ir panākt, lai Saab sāktu pelnīt un tas nav viegls uzdevums”. Zināms, ka jaunais Saab 9-5 un Saab 9-3 tiks ražoti kompānijas rūpnīcā Trolhetanā, bet Saab 9-4X – General Motors rūpnīcā Meksikā.

Spyker norāda, ka visas autortiesības ir daļa no pirkuma. Par Saab vadītāju kļūs Jans Ake Jonsons, kurš sāka strādāt šajā kompānijā 1973.gadā.

Tikmēr Krievijas baņķieris Vladimirs Antonovs, Spyker valdes priekšsēdētājs ir pārdevis savas daļas Spyker bosa Viktora Mullera kontrolētam uzņēmumam. To pieprasīja General Motors, baidoties, ka koncerna intelektuālais īpašums varētu nonākt Krievijas auto industrijas rīcībā.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!