Ziņas

Tesla ražos arī lētākus elektroauto

Tesla atzīmē tūkstošā auto izlaišanu
Trīs gadu laikā - arī četrdurvju sedans
Vēlāk - lētāks elektroauto

Tesla, ASV Kalifornijas štatā bāzētā kompānija, kas izgatavo pilnībā elektriskus auto uz Lotus Elise bāzes, šajās dienās atzīmējusi sava 1000. auto izgatavošanu.  

Vēl pirms gada šajā pašā laikā šis skaitlis bija vien 150, taču tagad Tesla jau ir 12 pārstāvji vairākās pasaules valstīs, tāpēc par spīti visai augstajai cenai – ap 100 tūkstošiem eiro – Tesla par pārdošanas kritumu nevar sūdzēties, gluži otrādi.

Elons Musks, Tesla dibinātājs un īpašnieks uzsver, ka kompānijai izdevies pārdot savus auto 19 pasaules valstīs un 43 ASV štatos. Taču Tesla rodsters esot vien sākums – kompānijas nolūks ir radīt plašām pircēju masām pieejamu elektroauto.

Nākamais produkts gan būs Tesla S, četrdurvju sedans, kas maksās nedaudz zem 40 tūkstošiem eiro. Tesla informē, ka tā ražošana tiks sākta tuvāko trīs gadu laikā.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.