Ziņas

Salīdzinam navigācijas ierīces: Tom Tom XL 31T un Becker Traffic Assist Z103

Tom Tom XL 31T
Becker Traffic Assist Z103
Whatcar.lv salīdzina

Laiks kad navigācijas ierīce tika uzskatīta par luksusa preci ir pagājis, un arvien biežāk nelielas portatīvas ierīces aizvieto agrāk tik ierastās papīra kartes.

Whatcar.lv testam izvēlējās divus jaunus produktus TomTom XL 31 T un Becker Z103. Ja TomTom Latvijas tirgū ir zināms jau sen, tad Becker, kas tradicionāli ir bijis premium segmenta pārstāvis, tagad nopērkams arī par TomTom cienīgu cenu.

Seko Whatcar.lv jaunumiem Twitter!

Abas navigācijas ierīces aprīkotas ar 4,3 collu skārienjūtīgu ekrānu, tādēļ arī izmēra un svara ziņā tās ir ļoti līdzīgas, tomēr izskata ziņā Becker noteikti atstāj solīdāku iespaidu. Arī Becker izvēlētais stiprinājuma veids ir krietni parocīgāks un vieglāk lietojams, savukārt nelielas problēmas sagādā barošanas vads, kurš pievienojams navigācijas ierīcei no sāniem, tādejādi nedaudz zaudējot vizuālo pievilcību. TomTom izvēlējies barošanas vada spraudni paslēpt korpusa apakšpusē, un tas nedaudz apgrūtina tā lietošanu, turklāt spraudni ir grūti trāpīt kontaktā.

Becker arī aprīkots ar Micro SD kartes lasītāju, kas ļauj uz ierīci pārvietot, piemēram, fotogrāfijas vai video failus. 

Lietošanas ērtums

Lietošanas ērtums laikam ir TomTom lielākais pluss. Pat ja nekad agrāk nebūsiet lietojis navigācijas ierīci, pavisam veikli spēsiet saprast, kā ievadīt savu galamērķi un citus svarīgākos iestatījumus. Becker izvēlne ir nedaudz komplicētāka un prasīs vairāk laika, lai to apgūtu.

Izvēlēto maršrutu abas navigācijas ierīces izrēķina ātri, taču uzreiz jāsaka, ka ne vienmēr maršruts būs pilnīgi precīzs, jo iespējams, ka būs ieplānots kāds neatļauts pagrieziens. TomTom gan šo problēmu risina, piedāvājot iespēju lietotājiem pašiem atzīmēt izmaiņas kartē un vēlāk tās ar datora palīdzību sinhronizēt ar citu lietotāju veiktajām izmaiņām.

Kartes vizuālais attēlojums ir līdzīgs, taču Becker nelieto tik spilgtas krāsas, tādēļ arī pati karte nav tik uzmācīga un netraucē koncentrēties. Arī balss norādes Becker izpildījumā ir vieglāk saprotamas.

Lieti noderēs arī piedāvātais Intereses Punktu (Point Of Intrerest) piedāvājums, kas norādīs tuvāko benzīntanku, veikalu, viesnīcu un citu lietderīgu informāciju, taču atkal jāņem vērā fakts, ka Latvijā šī informācija nav pārāk pilnīga un var gadīties, ka tuvākā jūsu meklētā vieta atrodas, piemēram, Polijā.

Abas navigācijas ierīces aprīkotas ar akumulatoriem, kas ļauj tās lietot arī ārpus automašīnas. Becker sola baterijas darbības laiku līdz trim stundām, savukārt TomTom - tikai divām.

Whatcar.lv spriedums

TomTom XL 31 T Loģisks solis uz priekšu ikvienam, kas pazīst TomTom

Becker Z103 Smalks dizains, funkcionalitāte un prestižs brends par labu cenu 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.