Ziņas

E-Klases coupe: jaunums no Mercedes

Piecu dzinēju izvēle
Drošības jauninājumi
Prioritāte - komforts

Šī ir Mercedes-Benz E-Klases kupeja, kas nākammēnes tiks prezentēta Ženēvas autošovā. Plānots, ka pārdošanā tā nonāks jau jūnijā. Jau no paša sākuma E-Klases Coupe būs pieejama ar trīs dzinējiem – diviem benzīna un vienu dīzeļa agregātu, jeb E350 CDI Blue Efficiency, E350 CGI Blue Efficiency un E500.  Vēlāk dzinēju klāsts tiks papildināts arī ar 1,8 litru benzīna dzinēju un 2,2 litru dīzeļdzinēju. Visi dzinēji izcelsies ar lielisku degvielas ekonomiju, kurai savā ziņā palīdz auto lieliskā aerodinamika.

Jaunā E-Klases kupeja, līdzīgi kā sedans, iegūs arī tādu drošības aprīkojuma elementu kā Attention Assist, miegainības noteikšanas sistēmu, kas novēro vadītāja uzmanību un ar skaņas un vizuālu signālu palīdzību brīdina, ja koncentrēšanās spējas sāk pazust.

Drošības aprīkojumā ir arī bremzes, kas nenovēršama negadījuma gadījumā aktivizējas pašas un priekšējie lukturi, kas paši pārslēdzas starp tuvajām un tālajām gaismām. Pieejama arī joslu maiņas un aklās zonas brīdinājuma sistēma.

Pasažierus sargā septiņi drošības spilveni un aktīvie galvas balsti, kā arī sistēma, kas iespējamas avārijas gadījumā jau savlaicīgi nospriego drošības jostas.

Īpaša uzmanība pievērsta komfortam. Atzinības vērti ir priekšējie sēdekļi, kas iemieso visas iespējamās regulējuma funkcijas.  Savukārt gaitu un vadāmību kontrolē Mercedes Agility Control sistēma, kas pieregulē amortizatorus atbilstoši vadītāja braukšanas stilam.  To var regulēt arī vadītājs pats, izvēloties iestatījumus atbilstoši savai gaumei.

Savukārt klimata kontroles sistēma un multifunkcionālā stūre ir paņemta no S-Klases Mercedes.

E-Klases Coupe cenas gan pagaidām netiek atklātas.

Lasi vairāk par Mercedes Benz

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!