Ziņas

Nissan GT-R Spec V: pirmie foto

Ekstrēmā GT-R versija
Divreiz dārgāks
Ierobežota tirāža

Nissan GT-R Spec V, ilgi gaidītā un pati ekstrēmākā Nissan versija par Porsche 911 Turbo konkurentu, beidzot nonākusi atklātībā.

Jaunais Nissan GT-R Spec V ir īpašs ierobežotas tirāžas modelis – vieglāks, retāk sastopams un ievērojami dārgāks nekā standarta Nissan GT-R. Eiropā tas nonāks jau šogad.

GT-R Spec V ir atjaunināts standarta GT-R, kas tika laists klajā Japānā īsi pirms Ziemassvētkiem. Tas nozīmē, ka Spec V tomēr nebūs 550 ZS dzinējs, bet gan 485 ZS twin-turbo V6. Tiesa gan, tas būs aprīkots ar īpašu turbo spiediena kontroles funkciju, kas nedaudz palielina griezes momentu 3500-5000 apgriezienu diapazonā. Kad funkcija ir aktivizēta, dzinēja vadības bloks palielina spiedienu automātiski. To var izdarīt arī manuāli – ar slēdzi uz stūres.

1680kg smagais Nissan GT-R Spec V ir par 60kg vieglāks nekā standarta auto. Svara samazināšanas dēļ upurētas aizmugures sēdvietas, kamēr spoileris uz bagāžnieka, radiatora reste un daži citi elementi ir izgatavoti no oglekļa šķiedras. Titāna izpūtējs ir no Nismo Clubsports GT-R, ļaujot ieekonomēt vēl 5,4kg.

GT-R Spec V salonu rotā unikāli, ultra-šauri Recaro sēdekļi ar oglekļa šķiedras atzveltnēm. Oglekļa šķiedras elementi manāmi arī uz priekšējā paneļa un s;iklietu nodalījuma, kas atrodas vietā, kur reiz bija aizmugurējie sēdekļi.

Spec V var lepoties arī ar Bilstein amortizatoriem un Nissan pirmajām oglekļa-keramiskajām bremzēm, kas tapušas sadarbībā ar Brembo. Tās ļauj ieekonomēt 5kg uz katru no riteņiem.

20 collu vieglmetāla diskus rotā Bridgestone Potenza RE070R run-flat riepas. Nissan GT-R Spec V pieejams vairākās krāsās, taču pati eksotiskākā ir Ultimate Opal Black, kas maina krāsu atkarībā no apgaismojuma.

Mēnesī Nissan plāno ražot vien 20-30 GT-R Spec V. Japānā tas maksā, sākot no 125 000 eiro – gandrīz divreiz vairāk nekā standarta GT-R.

Nissan gan pagaidām atsakās publiskot citus tehniskos datus – maksimālo ātrumu un skaitliskos rezultātus paātrinājumam līdz 100km/h.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!