Testa brauciens

Audi Q5

Nopērkams Latvijā
Whatcar.lv testēts
Dārgs, bet daudzsološs

Daudziem varētu šķist, ka šis nu galīgi nav tas labākais laiks, lai laistu klajā apvidus auto, kas maksā tuvu pie 40 tūkstošiem eiro par bāzes versiju. Taču Audi tā nedomā. Ingolštatē uzskata, ka tieši tādi auto kā Q5 palīdzēs Audi pārciest finanšu krīzes radīto vētru, jo būs tik iekārojami, ka cilvēki nespēs atturēties no to iegādes.

Vai Q5 ir šādu cerību vērts? Kopumā – jā. Mums šķiet, ka Audi nebūs problēmu to pārdot.  

Uz ceļa
Smalkā āriene jau vien liecina, ka Q5 drīzāk domāts kā elegants ģimenes auto, nevis purva bridējs. Audi apgalvo, ka tikai 2% premium klases apvidus auto īpašnieku izmēģina sava braucamā spējas bezceļa apstākļos. Tomēr, neraugoties uz to, Audi Q5 aprīkots ar nogāžu palīgsistēmu, turklāt tam ir maza riteņu pārkare – katram gadījumam, ja nu īpašnieks tomēr nolemj šķērsot kādu dziļāku bedri.

Zem dzinēja pārsega
Runājot par spējām bezceļa apstākļos, Q5 kopumā šķiet labi sagatavots. Pirmkārt, tas pieejams ar diviem brīnišķīgiem dīzeļdzinējiem. Jau bāzes versijas 2.0 TDI ar saviem 170 ZS nav slikta izvēle, taču arī Whatcar.lv iemēģinātais 240 ZS 3.0 V6 TDI ir apsvēršanas vērts variants. Tas ir fantastiski vienmērīgs un jaudīgs, turklāt standarta aprīkojumā savienots ar septiņpakāpju S tronic pārnesumkārbu. 

S tronic pārnesumkārba ir arī 2.0 TFSI benzīna turbodzinējam, kas attīsta 210 ZS. Saskaņā ar Audi datiem tas ir ātrāks par 2.0 TDI, taču tam pietrūkst dīzeļdzinēja jaudas vidēju apgriezienu diapazonā.  

Gaitas īpašības
Q5 vadāmība ir atsaucīga un precīza, taču pacieto gaitu akcentē lielāka izmēra vieglmetāla diski, tādi bija arī mūsu testa automašīnai. Audi paredz, ka daļa pircēju izvēlēsies papildaprīkojumā pieejamo Drive Select sistēmu, kas ļauj noregulēt balstiekārtas un stūres īpatnības tuvāk "komfortam" vai "sportam". Drive Select komplekts atkarībā no pasūtījuma īpatnībām maksā vairāk nekā divarpus tūkstošus eiro. Atklāts pagaidām paliek jautājums, vai tas ir tā vērts.

Salonā
Nav šaubu, ka Audi Q5 ir dārgs, taču par šo naudu jūs iegūstat augstu kvalitāti. Salona apdare ieturēta vislabākajās Audi tradīcijās, turklāt vietas tajā pietiks gan ģimenei, gan bagāžai. Turklāt jūs varat būt droši – lai vai kādā stāvoklī tuvāko gadu laikā nonāks valsts ekonomika, cilvēku, kas gatavi maksāt labu naudu par tādu auto kā Q5, netrūks. 

Pārdošanā: tagad
Tev patiks: augstas kvalitātes salona apdare, lieliski dīzeļdzinēji
Tev nepatiks: augsta cena
Spriedums: elegants, iekārojams, bet padārgs

Lasi vairāk par Audi Q5

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!