Ziņas

Jeep Gladiator pikaps uz Wrangler bāzes

Losandželosas autoizstāde 2018
Jeep Gladiator pikaps
3,0 V6 dīzeļdzinējs no Grand Cherokee

Losandželosas autoizstādē debitējis modelis, ko jau sen bija gaidījuši Jeep fani – tas ir uz ikoniskā Wrangler platformas veidots pikaps, kura nosaukums ir Jeep Gladiator. Tieši tāds pats nosaukums bija šī modeļa konceptversijai, kas pirmoreiz tika parādīta jau pirms 15 gadiem, kā arī 1960. gadā Jeep katalogā pieejamajam apvidniekam.

Jeep pikapa klajā laišana ilgus gadus tika atlikta dažādu iemeslu dēļ – globālā finanšu krīze un ražotāja īpašnieku maiņa ir tikai divi no tiem. Taču beidzot klajā nākusī Gladiator galīgā versija ASV tiek prezentēta kā „pats spējīgākais vidēja izmēra pikaps, kāds jebkad ir radīts”.

Ja neskaita dažas atšķirības, kopumā Gladiator ir saglabājis visas Wrangler stila iezīmes, no kurām interesantākā ir noņemamais jumts. Tādējādi tas būs, šķiet, vienīgais sērijveida „pikaps-kabriolets”, kāds šobrīd ir pieejams tirgū.

Sākotnēji tas tiks laists klajā ar 3,6 litru V6 benzīna motoru (289 ZS un 352 Nm), taču nākošgad būs pieejams arī 3,0 litru V6 dīzeļdzinējs ar 260 ZS un 599 Nm (no Grand Cherokee). Kamēr benzīna motoru varēs komplektēt ar sešpakāpju manuālo vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, dīzeļdzinējs būs pieejams tikai ar astoņpakāpju automātisko transmisiju.

Tāpat kā Wrangler, arī Gladiator pamatā būs klasisks apvidnieks ar visām bezceļu braukšanai nepieciešamajām opcijām, kuras varēs papildināt ar neskaitāmiem tehniskiem un dekoratīviem elementiem no bagātīgā Mopar aksesuāru saraksta.Tam ir 28,2cm klīrenss, spēja vilkt 3,5 tonnas smagas piekabes un virkne palīgsistēmu gan braukšanai, gan drošībai.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!