Ziņas

Arī Amerikā auto pircēji sākuši mazāk pirkt jaunus auto

ASV autoparka vidējais vecums turpina pieaugt
2017. gadā tas sasniedzis 10,5 gadus
Iemesls - mazi ienākumi un augošas jaunu auto cenas

Latvijas jauno autotirgotāju lobijs - Auto Asociācija - nereti sūdzas, ka vidējais auto vecums mūsu valstī palielinās – un cilvēki nepērk jaunus auto. Taču izrādās, ka šāda tendence ir arī Savienotajās Valstīs.

ASV Transporta ministrijas publiskotie dati liecina, ka uz valsts ceļiem esošo auto vidējais vecums nupat jau pārsniedz 10 gadus. Visvairāk “novecojis” Amerikā populārais pikapu segments. Kamēr 2009. gadā pikapu īpašnieki ar saviem auto vidēji brauca 11 gadus, pērn šis skaitlis ir jau 13,6 gadi. Audzis arī SUV segmenta un minivenu vecums.

Viens no izskaidrojumiem ir augošās jaunu auto cenas. Tiek ziņots, ka vidējais aizņēmums, ko cilvēki ņem jauna auto iegādei, pērn sasniedzis 31 tūkstoti dolāru. Tas ir jauns rekords. Tāpēc daudzi amerikāņi atsakās no jauna auto iegādes, tā vietā turpinot braukt ar saviem “vecajiem” auto.

Nav nekāds pārsteigums, ka tie cilvēki, kas gadā nopelna mazāk par 25 tūkstošiem dolāru (21 505 eiro) ir visvecākā autoparka īpašnieki. Viņu rīcībā esošo auto vidējais vecums ir 13 gadi. Savukārt tiem amerikāņiem, kas gadā nopelna 100 tūkstošus dolāru (86 038 eiro), autoparka vidējais vecums ir 9 gadi.  

ASV Transporta ministrija secina, ka augošās jaunu auto cenas ir piespiedušas daudzus pircējus atlikt jauna auto iegādi, tā vietā savu nākamo braucamo izvēloties lietotu auto tirgū. Tāpēc ir vērojams tēriņu pieaugums auto servisa industrijā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.