Ziņas

42 soda kvītis par ātruma pārsniegšanu uz viena un tā paša ceļa

Austriešu maiznieks saņem soda kvītis par 3 tūkstošiem eiro
Neesot zinājis par ātruma ierobežojumu
Tikmēr Dubajā velsietis netiek izlaists no valsts 40 tūkstošu vērto sodu dēļ

Kādam Austrijas maizniekam piespriests 3000 eiro sods par 42 ātruma pārsniegšanas gadījumiem, ko viņš veicis teju katru dienu uz viena un tā paša ceļa. Heimo Valnera auto tika “nofotografēts” katru reizi,  kad viņš trijos naktī atgriezās no darba.

"Pārkāpējs" gan patiesībā nav nekāds huligāns vai recidīvists - no 50 reizēm 42 gadījumos viņš godīgi brauca ar ātrumu 50 km/h - jo nezināja, ka uz šī ceļa pie kādas skolas ir uzlikts 30 km/h ierobežojums - un fotoradars. Maizes cepējs savu jauno darbu Klāgenfurtē, kas atrodas pusstundas brauciena attālumā no viņa mājām, sāka februārī. Taču pirmo soda kvīti viņš saņēma tikai maijā.

Vietējam laikrakstam maiznieks skaidrojis, ka tumsas dēļ nav pamanījis ātruma ierobežojumu. Taču, saņemot pirmo soda kvīti, viņš sapratis, ka būs arī citas. Tiesa gan, viņš izlēmis netiesāties, jo tad viņam būtu jāiesniedz sūdzība par katru no 42 kvītīm, kas būtu ilgs un dārgs process.

Tāpēc viņš samaksājis visus sodus uzreiz, skumji atzīstot, ka tā ir divu mēnešu alga. Policija gan iedevusi viņam 300 eiro atlaidi - taču maizniekam tik un tā nācies atcelt plānus par atvaļinājuma pavadīšanu Grieķijā. Kā, atsaucoties uz nelaimīgo maiznieku ziņo Vācijas mediji, viņa sieva plānu maiņu uzņēmusi "ar izpratni".

Četru stundu laikā - soda kvītis par 40 tūkstošiem eiro


Taču Austrijas maiznieka nepatikšanas ir nieks, salīdzinot ar kāda Velsas iedzīvotāja ķezu Dubajā. Šomēnes viņam beidzot tika atļauts atstāt valsti pēc tam kad viņš ar īrētu Lamborghini četru stundu (!) laikā "atzīmējās" pie katra fotoradara, kas bija viņa ceļā, uzkrājot sodus 175 tūkstošu dirhamu (jeb apmēram 40 tūkstošu eiro) apmērā.

Auto īres kompānija paziņojusi, ka neatdos viņam dokumentus, kamēr viņš nebūs samaksājis šos sodus. Velsietim izdevās vienoties ar Dubajas policiju par soda naudas samazināšanu līdz 29 tūkstošiem eiro. Ņemot vērā, ka viņam tādas naudas nebija, to nācās aizņemties no kāda laba drauga.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.