Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018: Mercedes-Benz X 350d

Mercedes X-Klases pikaps ar 3,0 litru V6 dīzeļdzinēju
X 350d 4Matic ar 258 ZS un 550 Nm
Cena, sākot no 53 360 eiro Vācijā

Mercedes-Benz X-Klase, jeb uz Nissan Navara tehnisko risinājumu platformas veidotais vācu premium zīmola pikaps vairs nav nekāds jaunums – tas tika parādīts jau pērn rudenī, Frankfurtes auto izstādē. Tas, kas ir jauns, ir X 350d 4Matic modifikācija, jeb X-Klases pikaps ar “normālu”, 3,0 litru tilpuma sešcilindru V6 dīzeļmotoru, kas reāli paceļ Mercedes pikapu virs Navara līmeņa, ar papildu jaudu attaisnojot cenas starpību.

258 ZS un 550 Nm griezes moments noteikti kalpos kā mierinājums tiem Latvijas zemnieku saimniecību īpašniekiem, kas vēlas funkcionālu auto, ar kuru var braukt gan savā saimniecībā, gan nav kauns rādīties arī Rīgā, turklāt apdzīšanas manevri nav īpaši jāplāno, kā ar dažiem citiem modeļiem pikapu segmenta.

Motors darbojas tandēmā ar 7G Tronic Plus automātisko pārnesumkārbu, 4Matic pilnpiedziņa ir standarta aprīkojumā. Tātad, sajūtām vajadzētu būt līdzīgām, kā ikvienā Mercedes apvidus auto ar sešcilindru dīzeļdzinēju, ar to izņēmumu, ka X-Klase patiešām var braukt arī nopietnākos bezceļa apstākļos, turklāt nemaksā tik dārgi kā G-Klases 6x6 pikaps.

X 350d ir pieci braukšanas režīmi – standartā ir Comfort, bet brauciena gaitā to var mainīt uz Eco, Sport, Manual vai Offroad. Pilnpiedziņai ir trīs režīmi – 4MAT labākai dinamikai, 4H labākai saķerei bezceļa apstākļos, un, protams – 4L smagākiem pārbaudījumiem.

Pircēji varēs izvēlēties vienu no diviem aprīkojuma līmeņiem – Progressive vai Power. Pirmajam ir 17 collu diski, ādas apdare stūrei un akustiskā sistēma ar 8 skaļruņiem. Otrajam – 18 collu diski, LED lukturi un vēl pagātīgāks aprīkojums.

Pārdošanā šis VW Amarok V6 konkurents nonāks gada vidū, cenas Vācijā sāksies no 53 360 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!