Ziņas

Makinens cerīgi raugās uz jauno WRC sezonu

Toyota demonstrē jauno Yaris WRC modeli
Labāka aerodinamika un dzesēšanas sistēma
Gazoo Racing WRC šefs Makinens cer uz jauniem panākumiem šogad

Toyota turpina stiprināt atgriešanos rallija apritē pēc veiksmīgās Yaris WRC debijas 2017. gadā. Japāņu autoražotāja kontā tas atnesa uzvaras Zviedrijas un Somijas rallijos, kā arī ceturto vietu autovadītāju čempionātā Jari Mati Latvalam un trešo vietu autoražotāju čempionātā.

Šajā nedēļā uz oficiālo 2018. gada sezonas atklāšanu Starptautiskajā autosporta izstādē, kas tiek uzskatīta par jaunās autosporta sezonas atklāšanas pasākumu, bija sapulcējušās visas WRC komandas. Toyota izmantoja iespēju prezentēt jaunāko Yaris WRC versiju, kas aprīkota ar vairākiem uzlabojumiem, balstoties uz pērnajā sezonā gūto pieredzi.

Jaunais Yaris WRC ticis pārveidots, iegūstot jaunu, uzlabotu aerodinamikas komplektu, tostarp jaunu priekšējo buferi un spārniem. Uzlabojumi veikti arī dzesēšanas sistēmā.

Rallija leģenda Tomijs Makinens, kurš ir Toyota Gazoo Racing WRC komandas vadītājs, par šīs sezonas plāniem ir optimistiski noskaņots. “Esam aizrautības pilni tādā pašā garā turpināt arī nākamo gadu. Pērn mēs redzējām, ka Toyota Yaris WRC jau bija spējīgs uzvarēt rallijos, kas bija lielisks komandas sasniegums, taču sacīkstes mums ļāva saskatīt arī jomas, kurās iespējami uzlabojumi.”

Šie uzlabojumi jau tikuši testēti vairākus mēnešus pēc kārtas aizvadītā gada nogalē, gatavojoties pirmajai sezonas kārtai Montekarlo rallijā 25.–28. janvārī.

Lūk, kā Toyota Gazoo Racing komanda gatavojas jaunajai sezonai:


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.