Ziņas

Jaunais Ford EcoSport saasina konkurenci krosoveru segmentā

Jaunais Ford EcoSport tagad arī ar pilnpiedziņu
Elegantāka āriene un interjers, plašāks aprīkojums
Konkurēs ar Nissan Juke, Renault Captur, Dacia Duster un citiem

Kompakto krosoveru tirgū Latvijā sevi piesaka atjauninātais Ford Ecosport, kas dīleru salonos būs pieejams martā.  Atšķirībā no daudziem citiem šīs klases modeļiem, iemēram Renault Captur vai Nissan Juke, jaunais Ford EcoSport tagad ir pieejams arī ar pilnpiedziņu, nonākot Dacia Duster konkurentu lokā.

Pilnpiedziņa tiks piedāvāta apvienojumā ar pilnīgi jauno 1,5 litru Ford EcoBlue dīzeļmotoru un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, nodrošinot 125 ZS jaudu un 300 Nm griezes momentu. Ford informē, ka šī motora degvielas patēriņš ir 4,8 l/100 km.

Pieejamas ir arī 140 ZS un 125 ZS versijas ar 1,0 litra EcoBoost benzīna motoru, kura degvielas patēriņš ir 5,2 l/100 km. No 2018. gada vidus būs pieejams arī 1,0 litra 100 ZS motors ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Līdz ar šī modeļa nonākšanu tirdzniecībā būs pieejama EcoBoost versija ar 1,0 litra 125 ZS motoru un sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Ford EcoSport būs pieejams personalizēt ar plašu aprīkojumu, kas ietver dažādas vadītāja palīgsistēmas, tajā skaitā SYNC 3 savienojamību, kruīza kontroli ar regulējamu ātruma ierobežotāju un atpakaļskata kameru.

Sekojot tendencei kompakto krosoveru segmentā, Ford piedāvās EcoSport pircējiem arī plašas auto noformējuma iespējas, padarot to unikālu citu ceļu satiksmes dalībnieku vidū. Auto ir pieejams 12 pamata krāsās, eksistē dažādas variācijas jumta un statņu, logu rāmju, aizmugurējā jumta spoilera un ārējo spoguļu korpusu nokrāsošanai atšķirīgā tonī.

Aprīkojumā pieejami arī 17- un 18-collu vieglmetāla diski, kas tiek piedāvāti ar dažādu apdari, ieskaitot Magnetic Low Gloss, Shadow Silver, Flash Grey un High Gloss Black. Arī turpmāk klientiem būs iespējams izvēlēties pie bagāžnieka durvīm piestiprināmu rezerves riteni, padarot auto ārieni “džipiskāku”.

Drošības aprīkojums ietver vadītāja un pasažieru priekšējos gaisa drošības spilvenus, vadītāja ceļgalu gaisa drošības spilvenu un jaunus sānu gaisa drošības spilvenus, kas nodrošina papildu krūšukurvja aizsardzību – tie visi paredzēti, lai braucēju pasargātu no trieciena; kā arī jaunus aizkaru gaisa drošības spilvenus, kas nodrošina maksimālu aizsardzību pret sānu triecieniem.

Aprīkojumā ir arī Ford aklās zonas informācijas sistēma, kas brīdina autovadītāju par līdzās esošajiem transporta līdzekļiem, un standartaprīkojumā iekļautā sasveres stabilitātes kontrole, kas attiecīgi pielāgo motora griezes momentu un bremzēšanu, lai palīdzētu vadītājam saglabāt kontroli pār auto.

Jaunais Ford EcoSport Eiropas tirgum tiek būvēts Ford rūpnīcā Rumānijā. Līdz ar šī modeļa ienākšanu tirgū tiek paplašināts Eiropā piedāvātais Ford ražoto SUV sortiments, ko līdz šim veidoja Ford Edge un Kuga. Savukārt nākamgad Eiropā tiks piedāvāts SUV iedvesmotais krosovers Fiesta Active.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.