Ziņas

Pirmie video ar Lamborghini Urus apvidus auto

Lamborghini decembrī laiž klajā Urus
Pieejams ar V8 turbomotoru vai hibrīddzinēju
Lamborghini Urus maksimālais ātrums virs 300 km/h

Lamborghini Urus apvidus auto tiks laists klajā jau nākošmēnes un solās kļūt par ātrāko un vadāmības ziņā “asāko” šī segmenta auto pasaulē.

Volkswagen koncernā ietilpstošais ražotājs ir izmantojis cita, ne mazāk iespaidīga VW ģimenes pārstāvja – Bentley Bentayga pieredzi, piešķirot Urus (attēlā redzams Urus koncepts) vairākus braukšanas režīmus, kas pielāgo tā braukšanas īpašības atbilstoši ceļa segumam un vadītāja noskaņojumam. Urus pretizslīdes kontroles sistēmai ir veseli seši režīmi: Strada (šoseja), Sport, Corsa (trase), Sabbia (smiltis), Terra (dubļi) un Neve (sniegs).


Jau ir apstiprināts, ka Urus būs pieejams ne vien ar 4,0 litru tilpuma V8 benzīna turbomotoru, bet arī hibrīddzinēju, kas būs pirmais šāda tipa motors Lamborghini vēsturē un arī vienīgais, līdz 2022. gadā klajā tiks laists jaunais Huracan.

Par spīti līdzšinējai tradīcijai, Lamborghini nolēmuši nepiedāvāt Urus ar atmosfērisko benzīna motoru, jo apvidus automašīnām nepieciešams iespaidīgāks griezes moments. Lamborghini norāda, ka atmosfēriskais motors joprojām ir labākā izvēle, ja runa ir par sporta auto, kur vadītājam nepieciešams nepārtraukti sajust dzinēja atsaucību, taču Urus ir cits stāsts.


Pirmais Lamborghini apvidus auto kopš LM002 (1986-1993) tiks laists klajā 4. decembrī, un drīz pēc tam sāksies tā ražošana Santagatas rūpnīcā Itālijā, kas ir tikusi paplašināta, lai tiktu galā ar lielākām ražošanas jaudām, ko pieprasa pircēju interese par šo modeli.

Šobrīd zināms, ka Lamborghini Urus benzīna motora jauda būs 650 ZS, bet maksimālā ātruma slieksnis noteikti būs virs 300 km/h, ļaujot apdzīt Bentayga. Turklāt Urus būs lietojams arī bezceļa apstākļos. OK, varbūt ne tik skarbos, kādi ir pa spēkam Toyota Land Cruiser vai līdzīgiem auto, taču pietiekami iespaidīgos, lai Lamborghini klientiem būtu, par ko padiskutēt. Sākuma cena diez vai būs mazāka par 200 tūkstošiem eiro.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lamborghini Urus

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Urus varbūt nav pats praktiskākais SUV, taču tas apvieno galvu reibinošu ātrumu ar tādu komfortu un praktiskumu, kas ļauj to izmantot kā ikdienas auto.

Lietota auto tests