Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2017: Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser feislifts ir klāt
Uzlabojumi eksterjerā un salonā
Tas pats 177 ZS 2,8 litru tilpuma dīzeļmotors

Jaunākās paaudzes Toyota Land Cruiser tika laists klajā 2009. gadā, dažus gadus vēlāk tas tika atjaunināts, līdz ar dažām kosmētiskām izmaiņām izmetot no modifikāciju saraksta 3,0 litru turbodīzeli, kas tika aizstāts ar 2,8 litru tilpuma motoru. Tagad Toyota Land Cruiser ir atsvaidzināts vēlreiz, veicot plašākas pārmaiņas, lai saglabātu šī šķietami nesalaužamā bezceļnieka konkurētspēju vairāk kā 190 pasaules valstīs, kur tas tiek pārdots – un tajās 10 vai vairāk Eiropas valstīs, kur tas ir sava segmenta līderis pārdošanas apjomu ziņā.

Uzlabojumi skāruši Land Cruiser virsbūvi – tam ir jauns motora pārsega, buferu, sānu sliekšņu, radiatora restes dizains, jauna lukturu optika un atšķirīgi riteņu diski. Pārmaiņas nav tikai estētiskas vien – tās veiktas nolūkā palīdzēt vadītājam labāk sajust masīvā apvidnieka izmērus, manevrējot grūti pārredzamās vietās, šajā procesā palielinot tā garumu par dažiem centimetriem.  

Interjerā – jauni apdares materiāli, jauns priekšējā paneļa dizains, mērinstrumentu bloks un viduskonsole ar zemāk novietotu 8 collu infosistēmu, lai (atkal) uzlabotu ceļa pārredzamību.

Pircējiem Eiropā būs iespēja izvēlēties Toyota Land Cruiser piecdurvju vai trīsdurvju versiju, 10 krāsojuma opcijas, kā arī trīs dažādus motorus, no kuriem populārākais solās būt 2,8 litru tilpuma dīzeļdzinējs ar 177 ZS un – pēc izvēles – sešpakāpju automātisko vai manuālo pārnesumkārbu. Piedāvājumā eksistē arī 2,7 litru tilpuma benzīna motors ar 161 ZS, kas pieejams tikai ar manuālo pārnesumkārbu, kā arī 249 ZS 4,0 litru benzīna motors ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Apvidus auto pircēji Krievijā un Amerikā var diezgan droši cerēt, ka drīzumā tirgū parādīsies līdzīgā veidā atjaunināts Land Cruiser dvīņubrālis - Lexus GX, protams – ar jaudīgākiem benzīna motoriem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.