Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2017: Volkswagen Arteon

Volkswagen prezentē Arteon
VW hierarhijā aizvietos CC modeli
Dārgāks, bet lepnāks, nekā Passat

Šis ir jaunais Volkswagen Arteon, kas vācu autoražotāja modeļu hierarhijā ieņems CC vietu. Volkswagen CC, ko tā pirmsākumos 2008.gadā pazinām arī kā Passat CC, ierindojās virs Passat, un tieši tāds pats ir arī Arteon uzdevums.  

Tas veidots uz VW modulārās MQB platformas un ir 4,86m garš, 1,87m plats un 1,42m augsts. Pēc Volkswagen pārstāvju teiktā, Arteon ir „premium Gran Turismo”, kas piedāvā lielāku ietilpību un funkcionalitāti, salīdzinot ar ierindas sedaniem.  

Sākotnēji Arteon tiks piedāvāts ar sešiem dažādiem benzīna un dīzeļa motoriem, sākot no 150 ZS 1,5 TSI benzīna motora, kam sekos 2,0 TSI ar 190 vai 280 ZS. Dīzeļdzinēju klāstā – 2,0 TDI ar 150, 190 vai 240 ZS. Standarta versijām ir sešpakāpju manuālā pārnesumkārba, bet pārējiem motoriem – divsajūgu automātiskā transmisija. Jaudīgākās modifikācijas būs pieejamas tikai ar pilnpiedziņu.

Interjers – apmēram tāds pats kā Passat, tikai Arteon gadījumā VW to ir papildinājuši ar dažām visjaunākajām tehnoloģijām, ambiento salona apgaismojumu. Arteon būs pieejams piecu vai četru sēdvietu konfigurācijā.

Volkswagen neslēpj, ka Arteon nolūks ir konkurēt ar tādiem modeļiem, kā Audi A5 un BMW 4.sērija. Tas nozīmē, ka arī cenas noteikti būs lielākas, nekā Passat.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!