Ziņas

ID.2all konceptauto pasaules pirmizrāde - Volkswagen iepazīstina ar budžeta elektroauto

Elektroauto zem 25 000 eiro
Sniedzamība līdz 450 km
Gaidāmi desmit jauni VW elektriskie modeļi

Volkswagen zīmols turpina kompakto automobiļu veiksmes stāstu elektriskās mobilitātes gadsimtā un, iepazīstinot ar ID.2all konceptautomobili, sniedz pirmo ieskatu pilnīgi elektriskajā Volkswagen, kas maksās mazāk par 25 000 eiro.

Svarīgākie fakti: priekšēja piedziņa, nobraukuma rezerve līdz 450 kilometriem, tādas inovatīvas tehnoloģijas kā asistentu sistēma Travel Assist, IQ.LIGHT lukturi, elektroauto maršruta plānotājs un jauns Volkswagen dizains. 

Sērijveida modelis būs balstīts uz modulārās elektroauto platformas MEB Entry. Turklāt šis ir viens no desmit jaunajiem elektriskajiem modeļiem, kurus Volkswagen tirgū laidīs līdz 2026. gadam.

Volkswagen Passenger Cars izpilddirektors Tomass Šēfers norāda: “Mēs strauji un fundamentāli pārveidojam uzņēmumu – ar skaidru mērķi padarīt Volkswagen par īstu mīlestības zīmolu. ID.2all demonstrē virzienu, kurā mēs to vēlamies attīstīt. Volkswagen redzam kā klientam tuvu zīmolu, kas piedāvā augstākā līmeņa tehnoloģijas apvienojumā ar fantastisku dizainu. Mēs īstenojam strauju transformāciju, lai nodrošinātu elektrisko mobilitāti ikvienam.”

Volkswagen prezentēs Eiropas tirgum paredzētu ID.2all sērijveida versiju 2025. gadā. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt tā sākumcenu zem 25 000 eiro.

Imelda Labē (Imelda Labbé), Volkswagen valdes locekle un pārdošanas, mārketinga un pēcpārdošanas vadītāja stāsta: “Uz jauno mobilitātes pasauli mēs pārnesam tādus tradicionālos Volkswagen elementus kā visaugstākā kvalitāte un meistarība, izcila programmatūra un digitālie pakalpojumi ar patiesu pievienoto vērtību. Galvenā uzmanība izstrādes procesā vienmēr tiek pievērsta mūsu klientu vajadzībām un vēlmēm.”

ID.2all izstrāde ir balstīta uz jaunākās paaudzes modulārās elektroauto platformas versijas MEB Entry. Pateicoties tai, ID.2all ir aprīkots ar īpaši efektīvu piedziņu, akumulatoru un uzlādes tehnoloģiju. Tam ir jaudīgs elektromotors ar 166 kW/226 ZS jaudu, un veicamais attālums ar vienu uzlādi būs līdz 450 kilometriem (WLTP).

Volkswagen arī šoreiz būtisku uzmanību pievērš dizainam. Volkswagen Passenger Cars dizaina nodaļas vadītājs Andreass Minds: “ID.2all sniedz ieskatu jaunajā Volkswagen dizaina valodā, kuras pamatā ir trīs pīlāri – stabilitāte, pievilcība un entuziasms.”

Eksterjera dizains: draudzīgi vaibsti, ļoti dinamisks un jauns C statņa izskats

Viens no šīs jaunās dizaina valodas elementiem ir C statņa dizains, kas izstrādāts pirmajam Golf. ID.2all ir pirmais Volkswagen ar jaunu šī dizaina interpretāciju. Citas konceptauto dizaina iezīmes ietver virsbūvi ar skaidru un spēcīgu stāju, draudzīgiem vaibstiem, labu dinamiku un klasisku eleganci.

Interjera dizains: plašs, augstas kvalitātes izskats, intuitīva vadāmība

Arī salonam ir tīrs, izsmalcināts dizains, un to raksturo augstas kvalitātes materiāli, intuitīva informācijas un izklaides sistēma ar klasisku skaļuma regulēšanu un atsevišķu gaisa kondicionēšanas bloku. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir ievērojama – 490–1330 litri, pārsniedzot augstāku klašu automobiļu rādītājus.

Strauji paātrināta elektromobilitātes ieviešana: desmit jauni modeļi līdz 2026. gadam

ID. 2all sērijveida versija ir viens no desmit jaunajiem elektriskajiem modeļiem, ko Volkswagen tirgū laidīs līdz 2026. gadam. Šogad tirgū nonāks jaunais ID.3, pagarinātā versija ID. Buzz un ID.7 sedans. Šiem modeļiem 2026. gadā sekos elektrisks kompaktklases SUV, turklāt, neskatoties uz visiem izaicinājumiem, Volkswagen strādā arī pie elektroautomobiļa, kura cena būs zem 20 000 eiro. 

Tas autoražotājam nodrošinās visplašāko elektrisko automobiļu klāstu salīdzinājumā ar konkurentiem, un uzņēmuma mērķis ir sasniegt 80% elektroauto īpatsvaru no Eiropā pārdotajiem automobiļiem. Tādējādi uzņēmums ir palielinājis sasniedzamos rezultātu – Volkswagen Passenger Cars iepriekš savus aprēķinus balstīja uz 70%.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volkswagen Touareg

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Liels, komfortabls, jaudīgs, labi aprīkots un ļoti praktisks – jaunais Volkswagen Touareg ir spilgts jaunais ražotāja modeļu klāsta līderis, taču tas vairs nav tik neuzkrītošs, kā līdz šim