Ziņas

Parīze aizliedz vecu automašīnu izmantošanu

Ierobežos 20 gadu un vecāku auto kustību
No astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā
Ierobežojumi neattiecas uz antīkajiem auto

Francijas galvaspilsēta Parīze nolēmusi stingri ierobežot vecu automašīnu pārvietošanos pilsētā.

No pl.8 rītā līdz pl.8 vakarā pilsētā nedrīkstēs pārvietoties automašīnas, kas vecākas par 1997.gadu. Tiesa gan, aizliegums neattieksies uz 30 gadus un vecākām automašīnām.

Ierobežojumi stāsies spēkā jau no 1.jūlija. Tiek lēsts, ka tie skars 10% no Parīzē esošajām automašīnām. Tomēr tas ir tikai sākums. Francijas mēdiji ziņo, ka ierobežojumi kļūs vēl stingrāki un jau no 2020.gada vienīgās privātās automašīnas, kas drīkstēs pārvietoties Parīzes centrālajā daļā būs tās, kas reģistrētas pēc 2011.gada.

Parīzes mērs Anne Idalgo atzinusi, ka lai arī vecāka izlaiduma dīzeļi piesāeņo gaisu visvairāk, pat pašu jaunāko modeļu filtri nespēj tikt galā ar visiem kaitīgajiem izmešiem.

Vienlaikus Parīzes pašvaldība plāno nākt klajā ar iniciatīvu, piedāvājot 10 tūkstošus eiro tiem veco dīzeļu īpašniekiem, kas vēlas “pārsēsties” uz elektroauto.

Parīze gan nav pirmā Eiropas pilsēta, kas aizliegusi vecu automašīnu lietošanu – Berlīne to izdarīja jau pirms pieciem gadiem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.