Ziņas

Latvijā prezentēts jaunais Ford Focus RS

Ford Focus RS jau Latvijā
2,3 litru 350 ZS motors un pilnpiedziņa
Cena, sākot no 37 140 eiro

Latvijā prezentēts jaunais Ford Focus RS, kas aprīkots ar 350 ZS 2,3 litru tilpuma EcoBoost dzinēju. Tā cena Latvijā ir no 37 140 eiro.

Whatcar.lv bija iespēja auto prezentācijas laikā to izmēģināt trasē kopā ar autosportistu Haraldu Šlēgelmilhu.

“RS ir līdz šim ātrākais Ford modelis, kas 0 līdz 100 kilometriem stundā ieskrienas vien 4,7 sekundēs, tāpēc šis auto īpaši patiks tiem, kuriem tuvs ātrums un dinamika. Turklāt viena no šī automobiļa unikālākajām funkcijām ir piedziņas režīms Drift, kas ir pirmais šāda veida režīms auto nozarē,” uzsver Jana Garanča, Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja.

Ford Focus RS ir aprīkots ar Brembo četru virzuļu bremžu suportiem, 350 mm priekšējiem diskiem un eksterjera dizainu, kas novērš pacēluma spēku optimālai ātrgaitas kontrolei un stabilitātei.

Ford Performance visu riteņu piedziņa ar dinamisko griezes momenta vektorēšanas kontroli rada lielisku saķeri ar ceļu un garantē precīzu vadāmību līkumos. Lai palīdzētu līdzsvarot dzinēja griezes momenta apjomu, kas tiek padots uz aizmugurējiem riteņiem sistēma aprīkota ar diviem elektroniski vadāmiem sajūgiem. Viedā tehnoloģija arī ļauj izbaudīt kontrolētu sānslīdi trasē.

Automobilis aprīkots ar četriem iestatāmiem piedziņas režīmiem - Drift, Sport, Track un Normal. Katrā režīmā mainās piedziņas sistēmas darbība, amortizatoru kontrole, elektroniskā stabilitātes kontrole un ABS sistēmas darbība, kā arī vadāmība un dzinēja atsaucība – pat dzinēja skaņa iegūst citu nokrāsu.

Jaunajā Ford Focus RS pirmo reizi pieejama arī braukšanas uzsākšanas funkcija Launch control, kas ļauj izbaudīt maksimāli strauju paātrinājumu.

Pasūtīt jauno Ford Focus RS iespējams Ford autosalonā Skanstes ielā 4a, Rīgā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.