Ziņas

EuroNCAP testi: kuri auto ir drošākie gājējiem?

Jaunākie EuroNCAP drošības testi
Nosauc vairākus drošākos auto
Skaties video!

Eiropā apmēram 14% no visiem ceļu satiksmes negadījumiem ir saistīti ar gājējiem, tāpēc EuroNCAP jaunākie testi ir ļoti būtiski, piešķirot kopējo drošības novērtējumu jaunajiem auto modeļiem.

Organizācijas piešķirtais Gājēju Aizsardzības reitings tiek noteikts, testējot auto priekšējās daļas konstrukcijas elementus, piemēram motora pārsegu, vējstiklu un buferus. Tad ekspertu komanda novērtēs potenciālo ievainojumu risku gājēja galvai un ķermenim. Protams, ja automašīnai ir automātiskā ārkārtas bremzēšanas sistēma, par to var saņemt papildus punktus.

Lūk pieci gājējiem visdraudzīgākie auto modeļi, kurus par tādiem atzinusi neatkarīgā drošības kontroles organizācija EuroNCAP.

#1 Mazda MX-5

Jaunais japāņu rodsters saņēmis 93% novērtējumu un ierindojies pirmajā vietā.

#2 BMW Z4

Vēl viens rodsters un vēl viens pārliecinošs novērtējums – 91%.

#3 Infiniti Q30

Lai arī auto agresīvais dizains liek iedomāties, ka tas ir radīts, lai triektos dažādos objektos, patiesībā tas ir tikpat drošs gājējiem kā BMW Z4 – 91% novērtējums no EuroNCAP.

 #4 Volvo V40

Volvo atrašanās šajā sarakstā nav pārsteigums, jo zviedru autoražotājs bija kā apsēsts ar drošību vēl krietni pirms tā kļuva par modes lietu. Pateicoties gājēju aizsardzības drošības spilvenam – pirmajam pasaulē - godam pelnīts piecu zvaigžņu novērtējums no EuroNCAP.

#5 Mazda CX-3

Lai arī tas tehniski ir krosovers, gājēju aizsardzības jomā CX-3 saņēmis labāku novērtējumu, nekā Opel Astra vai Audi TT.

Lūk video no jaunākajiem EuroNCAP gājēju aizsardzības testiem.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.