Ziņas

Dīzeļgeita vēršas plašumā, aizdomas krīt uz 23 autoražotājiem

Vācijas amatpersonas pārbauda dīzeļdzinēju izmešus
Vairāk nekā 50 modeļi no 23 zīmoliem
Volkswagen, iespējams, nav vienīgie

Vācijas Federālā Autotransporta komisija ir paplašinājusi savu izmeklēšanu saistībā ar tā dēvēto “Dīzeļgeitu”, skandālu, ko aizsāka Volkswagen blēdīšanās ar dīzeļdzinēju patiesajiem emisiju datiem.

Šobrīd izmeklēšana jau ietver vairāk nekā 50 modeļus, kas pārstāv 23 Vācijas un citu valstu zīmolus. Tie tiks testēti aizdomās par manipulācijām ar slāpekļa oksīdu izmešu datiem dīzeļdzinējos.  

Vācijas amatpersonas pieņēmušās šādu lēmumu pēc informācijas, kas saņemta no “trešajām pusēm”. Testi tiek veikti jau kopš septembra beigām, salīdzinot emisiju testu rezultātus laboratorijās ar attiecīgo motoru emisijām reālajā dzīvē.

Tiek ziņots, ka divas trešdaļas aizdomās turēto automašīnu jau ir pārbaudītas. Pagaidām gan netiek atklāts, kuri modeļi un kuri zīmoli ir pakļauti izmeklēšanai.

Daudzi autoindustrijas eksperti jau iepriekš atzina, ka ir diezgan neiespējami, ka Volkswagen varētu būt vienīgais autoražotājs pasaulē, kas blēdījies ar emisiju datiem. Tagad jāgaida Vācijas izmeklētāju secinājumi, lai pārliecinātos, vai šie pieņēmumi bija patiesi.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.