Ziņas

Kāpēc Volkswagen blēdījās ar emisiju datiem?

Avots autoindustrijā skaidro Volkswagen skandālu
Bez papildu programatūras auto skartu nopietnas problēmas
Citi Vācijas autoražotāji šobrīd šādu tehnoloģiju neizmanto

Avoti vācu auto industrijā ir devuši atbildi uz pašu galveno jautājumu, kas ir Volkswagen emisiju skandāla pamatā – kāpēc autoražotājam tas bija vajadzīgs? Ja reiz skandālā iesaistītajiem auto bija uzstādīta emisiju tehnoloģija, kas padarīja to atbilstošu pieprasītajiem standartiem, kāpēc uzņemties risku, uzstādot papildu ierīci, kas ļauj to apiet?

Mūsu avots, kas vēlējās palikt anonīms, atbild, ka “visticamāk, tika izdarīts spiediens uz inženieriem, liekot nākt klajā ar risinājumu. Šī sistēma tika izstrādāta pirms vairākiem gadiem, kad emisiju kontroles standarti nebija tik izsmalcināti, kā tagad, taču tik un tā bija prasība tos iziet par katru cenu. Ja nebūtu šīs papildu tehnoloģijas, tad, visticamāk būtu nopietnas problēmas ar pašiem auto uz ceļa, kas saistītas ar to dinamiku, degvielas patēriņu vai šo faktoru kombināciju”

Tas pats avots apstiprina, ka mūsdienās gan emisiju kontrole, gan auto industrija ir sasniegusi tādu līmeni, ka šādām “papildu tehnoloģijām” vairs nav nozīmes. Tad kāpēc Volkswagen vienkārši nepārstāja to izmantot?

Atbilde: “Ir divi iespējamie iemesli. Vispirms – šī sistēma ir tik dziļi integrēta auto elektronikā, ka to nav viegli izņemt. Otrkārt, lai to izņemtu, vispirms būtu jāatzīst, ka tā tur ir ielikta, ko Volkswagen diez vai būtu gribējuši darīt”.

Šobrīd valda pārliecība, ka tikai Volkswagen grupā ir izmantota šāda sistēmu un citi vācu autoražotāji netiek turēti aizdomās.

Pagaidām atklāts paliek jautājums – kurš apstiprināja šādas papildu tehnoloģijas izmantošanu? Bijušais VW boss Martins Vinterkorns ir paziņojis, ka viņš par to neko nav zinājis, taču viņa atkāpšanās bija sava veida vainas uzņemšanās.

Lai vai kurš ir īstais vainīgais, šķiet, ka pirms visu apstākļu noskaidrošanas amatu nāksies pamest vēl dažiem koncerna darbiniekiem.

Vai tavs Volkswagen ir iesaistīts emisiju skandālā? PĀRBAUDI TO ŠEIT...


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.