Ziņas

CSDD aicina uzņēmējus atbalstīt atstarojošo vestu lietošanu

Atstarojošās vestes glābj dzīvības
CSDD aicina uzņēmējus palīdzēt
Vestes nav dārgas, bet dzīvība - gan

Šogad ceļu satiksmes negadījumos turpina iet bojā gājēji, faktiski visas traģēdijas notikušas diennakts tumšajā laikā un gājējiem nav bijuši atstarojošie elementi. Tādēļ CSDD atgādina  gājējiem valkāt gaismu atstarojošas vestes vai apģērbu ar atstarojošajiem elementiem, kā arī ievērot satiksmes noteikumus.

Ņemot vērā traģisko situāciju uz ceļiem, CSDD uzrunā tirgotājus un uzņēmējus – organizēt akcijas un veicināt vestu pieejamību, lai cilvēkiem būtu lielākas iespējas iegādāties atstarojošās vestes ar atlaidēm.

Eksperti brīdina - nepietiekamas redzamības apstākļos nepieciešams obligāti valkāt gaismu atstarojošu vesti vai apģērbu ar atstarojošiem elementiem, kā arī nekādā gadījumā nedrīkst šķērsot ielu neatbilstošā vietā, kur autovadītāji, kas nereti ir aizņemti ar lūkošanos savos mobilajos tālruņos, vai izvairīšanos no bedrēm, to negaida. Tas noteikti būtu jāpaziņo arī skolniekiem.

Pērnā gada nogalē, kampaņas „Redzams, tātad dzīvs!” laikā CSDD ar partneriem mazturīgajiem iedzīvotājiem jau izdalīja vairāk nekā 22 tūkstošus atstarojošo vestu. Tāpat CSDD aicinājumam par atstarojošajām vestēm atsaucās arī vairāki uzņēmumi, pašvaldības; visas sabiedrības drošības interesēs ir turpināt šīs iniciatīvas.

Kampaņas „Redzams, tātad dzīvs!” rezultātu analīze apliecina atstarojošo vestu un / vai apģērba ar atstarojošajiem elementiem lietošanas nozīmi. Proti, pērn novembrī, kad notika šī kampaņa un tika dalītas vestes, bojā gājušo gājēju skaits, salīdzinot ar 2013.gada novembri, samazinājās vairāk nekā divas reizes.

Atstarojošo materiālu izmantošana attiecas ne tikai uz gājējiem, bet arī uz citiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, uz velosipēdistiem (ja velosipēds nav aprīkots ar atbilstošiem lukturiem), uz autovadītājiem (ja tumsā nākas izkāpt no auto uz neapgaismota ceļa). 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.