Ziņas

Jaunais Volvo XC90 nonāk atklātībā

Jaunais Volvo XC90
Konservatīvs dizains
Jaunas drošības sistēmas

Šis ir jaunais, otrās paaudzes Volvo XC90, kas nācis klajā 12 gadus pēc tam, kad šī modeļa nosaukums tika minēts pirmoreiz.

Mūsu rīcībā vēl nav precīzi šī auto izmēri, taču ir skaidrs, ka tas kļuvis mazliet lielāks un ietilpīgāks. Kā ierasts, tas būs pieejams ar 7 sēdvietām un 2 aizmugurējās papildvietās varēs ērti justies cilvēki, kuru augums nepārsniedz 1,70m.

Motoru klāstā būs 2,0 litru benzīna turbo kompresordzinējs ar 316 ZS un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kā arī hibrīddzinējs, ko veidos jau minētais agregāts un elektomotors, ar kopējo jaudu virs 400 ZS.

Mums šobrīd nav zināmi Volvo plāni Eiropā, taču ASV šī modeļa prezentēšana notiks ar īpašu First Edition modeli. Tā būs XC90 topversija, kas izgatavota vien 1927 eksemplāros (atzīmējot Volvo zīmola dibināšanas gadu – 1927.), kas aprīkota ar pneimopiekari, Bowers&Wilkins audiosistēmu, 21 collu diskiem un daudzām citām ekstrām.

Auto āriene joprojām konservatīvi ieturēta Volvo stilā, ja neskaita avangardiskos priekšējos lukturus ar LED elementiem. Drošības aprīkojuma klāstā ir pasaulē pirmā sistēma, kas automātiski nobremzē krustojumos, kā arī sistēma, kas nobremzē automašīnu, ja vadītājs sāk pagriezienu, aizšķērsojot ceļu lielākā ātrumā braucošai automašīnai.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.