Ziņas

Latvijā aktīvāk pērk jaunus auto

Pieaug reģistrēto auto skaits
Pozitīva izaugsme jau 7 mēnešus
Volkswagen vispieprasītākais

Šis gads sācies ar pozitīvām tendencēm auto tirgū - Latvijā jaunu automašīnu reģistrāciju skaits pieaudzis par 24%. 

Kopumā gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēta 3451 jauna automašīna. Šajā skaitā ietilpst gan vieglie pasažieru auto, gan vieglais komerctransports līdz 3,5t, un līdz ar šo tendenci jau septīto mēnesi pēc kārtas Latvijā ir vērojams tirdzniecības apjoma pieaugums.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pasažieru auto reģistrāciju skaits audzis par 21%, bet vieglajam komerctransportam par 39%. 

Līderos Volkswagen un Toyota

Pirmajā ceturksnī vispieprasītāko marku piecinieka augšgalā ierindojas Volkswagen ar 560 vienībām, tālāk seko Toyota ar 474, Renault ar 282, Peugeot ar 262, bet TOP 5 noslēdz Škoda ar 255 pārdotām automašīnām. 

Teju pusē no reģistrācijas gadījumiem ir izmantoti līzinga pakalpojumi, savukārt privātpersonas ir iegādājušās piekto daļu no kopējā automašīnu apjoma.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.