Ziņas

TOP 10 ekonomiskākie pilnpiedziņas auto

Apvidus auto joprojām pieprasīti
Kuri ir ekonomiskākie?
Piedāvājam mūsu favorītus

Tikko veiktā Whatcar.lv aptaujā lielākā daļa - 65% mūsu lasītāju atzīst, ka apsver ekonomiskāka auto iegādi.

Tomēr jāatceras, ka mēs dzīvojam Latvijā, kur garas ziemas un netīrīti, pārsteigumiem bagāti ceļi nav nekas neparasts. Tāpēc daudziem ir nepieciešams apvidus auto vai vismaz krosovers.

Kādi ir varianti? Lūk, mūsu piedāvātais ekonomiskāko pilnpiedziņas auto saraksts, ko veidojām ne tikai pēc degvielas patēriņa, bet arī citām pozitīvām īpašībām - braukšanas baudas, komforta un tālākpārdošanas vērtības. 

BMW X3

BMW X3 ir labākais pilnpiedziņas auto, kādu vien var iegādāties. Tas ir stilīgs, praktisks un labs uz ceļa. Dzinēji ir vienlaikus gan jaudīgi , gan ekonomiski, kā arī bagātīgi aprīkoti. xDrive 20d ir pareizākā izvēle apskatāmo auto grupā. Divu litru dīzelis ir jaudīgs, bet patērē tikai 5,6 litrus uz 100 km.

Mazda CX-5

Tikko Latviju sasniedzis Mazda CX-5 krosovers, kas ar savu plašo salonu un labo aprīkojuma līmeni ir pieejams par visnotaļ pieņemamu cenu. Tāpat šis auto ir gan videi draudzīgs, gan ekonomisks. Vienkāršākajās modifikācijās vidējais degvielas patēriņš ir 5,5 litri uz 100 km. Un tas viss ar jaudīgo 2,2 litru dzinēju, kam zem pārsega ir 150 zirgspēku motors.

Audi Q3

Zem diezgan ikdienišķās Audi Q3 virsbūves slēpjas ļoti pieņems auto. Visi pieejamie dzinēji ir izturīgi un jaudīgi, braukšana ir komfortabla un biznesa klases salonā būs grūti atrast nepārdomātus risinājumus. Mūsu izvēle pilnpiedziņas versijām- 2 litru TDI ar 177 ZS dzinēju, kas vidēji patērē 5,9 litrus uz 100 km.

Hyundai Santa Fe

Lielākai ģimenei pieņemamāks varētu šķist Hyundai SantaFe, kam ir plašs un praktisks salons, kā arī iespaidīga jauda. Tas ir viegli vadāms, turklāt ražotājs dod 5 gadu garantiju bez nobraukuma ierobežojuma. SantaFe ar 2,2 litru CRDi dzinēju un 7 sēdvietām uz katriem 100 kilometriem iztērēs vidēji 7,4 litrus degvielas.

Brīdinām - rudenī būs klāt jaunās paaudzes Santa Fe jeb ix45, tāpēc tev ir iespēja kārtīgi pakaulēties par šīs, "aizejošās" paaudzes cenu. 

Volkswagen Tiguan

Sedana cienīgā dinamika nav vienīgā  Volkswagen Tiguan labā īpašība. Tas piedāvā arī kvalitatīvu un pārdomātu salonu, kā arī pieņemamas bezceļa pārvarēšanas īpašības. Iesakām pievērst uzmanību 2,0 TDI Bluemotion pilnpiedziņas versijai ar 7-pakāpju DSG transmisiju. Degvielas patēriņš nepārsniedz 6,5 litru robežu, bet bāzes aprīkojums nav sliktāks kā dārgākiem auto.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai ir lielisks ģimenes auto, īpaši "+2" izpildījumā.  Tam ir plašs, komfortabls salons, labs bāzes aprīkojums, kā arī pieņemama cena. Četru riteņu piedziņas versijas 1,6 litru dCi dzinēja vidējais degvielas patēriņš ir nedaudz virs 5 l/100 km, bet griezes moments - 320 Nm. Nevainojama izvēle ar stabilu tālākpārdošanas vērtību.

Volvo XC60

Augstus rādītājus drošības testos uzrādījušais Volvo XC60 arī ir lieliska izvēle mazai ģimenei.  Tas ir praktisks, stilīgs un labi uzvedas uz ceļa. XC60 ar 2,4 litru 163 ZS dzinēju patērē ap 5,7 litriem un, mūsuprāt, ir labākā izvēle diezgan plašajā dzinēju klāstā.

Audi Q5

Tikko atsvaidzinātais Audi Q5 no iekšpuses šķiet lielāks, nekā no ārpuses. Tam ir plašs bagāžas nodalījums un bagātīgs komforta aprīkojums. Vienlaikus - viss ir pārdomāti izvietots un vienkāršs lietošanā. Pilnībā pieņemamu 6,2 litru vidējo degvielas patēriņu nodrošina 2,0 litru turbodīzelis gan ar 143 ZS, gan ar 170 ZS jaudu. Tiem atšķiras tikai dinamika un cena.

Škoda Yeti

Atsaucīgā stūrēšana un lieliskā vadāmība raksturo Škoda Yeti. Ar to ir patīkami braukt gan pa pilsētu, gan sliktākos ceļa apstākļos. Lielisks ģimenes auto ar plašu salonu un labi regulējamiem sēdekļiem. Iesakām 2.0 litru TDI versiju ar 110ZS jaudu, kas patērē nedaudz virs 6 litriem dīzeļdegvielas uz 100 km.

BMW X1

Mazākais no BMW pilnpiedziņas automašīnu saimes ir  BMW X1, kas ir labi aprīkots jau bāzes versijā. Meklējiet xDrive 20d, kas patērēs vien 5,8 litrus uz  100 kilometriem.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.