Testa brauciens

Dacia Sandero Stepway 1,6

Whatcar.lv iemēģina Dacia Sandero Stepway
1,6 litru benzīna dzinējs
Cena sākot no 10 909 eiro

Dacia Sandero Stepway vizuāli krietni atšķiras no sava stūrainā priekšgājēja - Dacia Logan, turklāt Stepway izskatās dārgāks, nekā tas patiesībā ir. Sandero Stepway cena sākas no 10 909 eiro, taču par radio un gaisa kondicionētāju būs jāpiemaksā.

Whatcar.lv devās iemēģināt Stepway ar 1,6 litru, 87 zirgspēku benzīna dzinēju. Lai arī tā dinamikas rādītāji nav nekas pārsteidzošs, šādas klases automašīnai tie ir pilnībā pieņemami. Pilsētas satiksmē iekļauties nav problēmu, savukārt uz šosejas gan jūtams neliels jaudas trūkums.

Par spīti tam, ka Stepway rotā off-road parauga apdares elementi, tas ne tuvu nav apvidus auto. Tam pat nav pilnpiedziņas, tāpēc (un ne tikai tāpēc) mēģināt tā iespējas bezceļu trasē mēs nerekomendējam. 

Komforts

Stepway salonā valda cieta plastmasa, kas pilnībā atbilst šīs cenu kategorijas automašīnai, tomēr daži Dacia inženieru risinājumi liekas nesaprotami. Stepway ir aprīkots ar elektriskiem priekšējo logu pacēlājiem un stūres ratu ar ādas apdari, taču stūre nav regulējama nedz augstumā, nedz dziļumā, turklāt arī sēdekļa augstums nav regulējams, tādēļ atrast ērtu sēdpozīciju ir grūti.

Priekšējos sēdekļos vietas ir pietiekami, un arī aizmugurē var iesēsties divi pieauguši cilvēki, tomēr kājām vietas nebūs daudz. Pasažieru mantu novietošanai atvēlēts 320 litrus liels bagāžas nodalījums.

Pie zemākiem ātrumiem salonā labi dzirdams dzinēja rūkoņa, taču, ātrumam pieaugot, tam pievienojas arī vēja un ceļa radītie trokšņi. Paaugstinātais klīrenss ļauj visai bezrūpīgi pārvietoties pa Latvijas ceļiem, taču tas atstāj ietekmi uz auto vadāmību. Līkumos Stepway zvalstās un situāciju labāku nepadara arī sēdekļi, kuru sniegtais atbalsts varēja būt labāks.

Kāpēc man tas būtu jāpērk?

Ja vēlaties nelielu un lētu auto ar 3 gadu garantiju, kas tapis Renault paspārnē, turklāt esat gatavi sadzīvot ar dažādām komforta nepilnībām un minimālu drošības elementu klāstu, tad, iespējams, šī ir jūsu pareizā izvēle. 

Jums patiks: cena, tīri pieņemama vadāmība

Jums nepatiks: troksnis, lēta plastmasas apdare



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.