Testa brauciens

Gada labākā auto titulu iegūst Kia e-Niro

What Car? gada labākā auto titulu iegūst elektroauto
Pirmoreiz šo balvu pasniegšanas 42 gadu vēsturē
Kia e-Niro saņem arī gada labākā elektroauto titulu

Autopircēju ceļveža What Car? ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā Londonā par gada labāko auto atzīts Kia e-Niro, kļūstot par pirmo elektroauto, kas jebkad ieguvis šo prestižo titulu. Šī ir arī pirmā reize pasākuma 42 gadu vēsturē, kad galvenā balva nonāk pie auto ar Kia logo.

Gada auto titula piešķiršana elektroauto notiek laikā, kad vairāki ražotāji, to vidū Audi, Honda un Mercedes-Benz, gatavojas laist klajā jaunus modeļus šajā, no benzīna un dīzeļdegvielas brīvajā segmentā.

What Car? Lielbritānijas izdevuma redaktors Stīvs Hantingfords norāda: “Pieprasījums pēc elektroauto pēdējo gadu laikā ir ļoti strauji palielinājies un izskatās, ka šajā auto tirgus segmentā šis būs līdz šim ražīgākais gads”.

„Līdz šim daudzus pircējus no elektroauto iegādes atturēja cenas, kā arī bažas par distanci, ko var veikt ar vienu uzlādi. Kia šīs bažas kliedē ar e-Niro, kas faktiski ir ietilpīgs un praktisks krosovers”.

Līdz ar 2019. Gada labākā auto titulu, Kia e-Niro ieguvis arī gada labākā elektroauto balvu. Savukārt Hyundai saņēma atzinību par ieguldījumu alternatīvo degvielu izpētē, iegūstot Tehnoloģiju balvu par veikumu elektrisko transportlīdzekļu un degvielas šūnu tehnoloģijās.

Šogad What Car? balvu saraksts tika papildināts ar trīs jaunām kategorijām – Labākais Plug-in Hybrid, Labākais sportiskais SUV un Labākais pikaps. Šīs balvas saņēma Volvo XC90 T8, Cupra Ateca un Volkswagen Amarok.

Aizvadītā gada uzvarētājs – Volvo XC40 šogad ieguva Labākā ģimenes SUV titulu, kamēr Škoda Octavia saglabāja jau pērn iegūto Labākā ģimenes auto titulu, bet Peugeot 5008 arī šogad ir Labākais lielais SUV.

Labākā sportiskā auto titulu ieguva Alpine A110, bet Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio tika atzīts par Labāko sporta auto.

Kia ir jau divdesmitais zīmols un pirmais korejiešu auto, kas kļuvis par What Car? Gada labākā auto titula ieguvēju kopš tā iedibināšanas 1978. gadā.  Kia Motors UK prezidents Pols Filpots atzīst, ka „Teju katrs autoīpašnieks jau šobrīd apsver elektroauto iegādi un What Car? tituls nozīmē – nākotne pilnīgi noteikti pieder šim segmentam”.

Kia e-Niro nebija vienīgais korejiešu ražotāja modelis, kas tika pie balvām – par Labāko pilsētas auto tika atzīts Kia Picanto.

WHAT CAR? GADA AUTO UZVARĒTĀJI

PILSĒTAS AUTO - Kia Picanto

MAZAUTO - Volkswagen Polo

ĢIMENES AUTO – Škoda Octavia

MAZAIS SUV - Seat Arona

ĢIMENES SUV - Volvo XC40

LIELAIS SUV - Peugeot 5008

LUKSUSA  SUV - Audi Q7

LABĀKAIS MPV/MINIVENS - Citroën Berlingo

LABĀKAIS UNIVERSĀLIS - Škoda Superb

LABĀKAIS SPORTISKAIS HEČBEKS - Honda Civic Type R

LABĀKAIS KABRIOLETS - Mercedes Benz S-Klase Cabriolet

LABĀKĀ KUPEJA - Audi A5 Coupe

LABĀKAIS SPORTISKAIS AUTO - Alpine A110

LABĀKAIS SPORTA AUTO - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

LABĀKAIS SPORTISKAIS SUV – Cupra Ateca

LABĀKAIS ELEKTROAUTO - Kia e-Niro

LABĀKAIS HIBRĪDS - Hyundai Ioniq

LABĀKAIS PLUG-IN HIBRĪDS - Volvo XC90 T8

LABĀKAIS BIZNESA AUTO - BMW 3. sērija

LABĀKAIS PIKAPS - Volkswagen Amarok

LABĀKAIS LUKSUSA AUTO - BMW 5. sērija

DROŠĀKAIS AUTO - Mercedes-Benz A-Klase

TEHNOLOĢIJU BALVA – Hyundai

GADA LABĀKAIS AUTO - Kia e-Niro

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Kia Stonic

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Kia Stonic ir uz mazauto platformas veidots kompakts krosovers ar salīdzinoši labu aprīkojumu, labām braukšanas īpašībām un ilgu garantijas termiņu. Tiesa gan, tas varēja būt mazliet lētāks un praktiskāks.