Ziņas

Ko Toyota un Lexus gatavo nākamajiem gadiem?

Toyota sāk uzsāk jaunu stratēģiju elektroauto attīstībā
Gaidāma pat 1000 km sniedzamība
Līdzīgu ceļu ies arī Lexus

Tuvākajos gados Toyota izlaidīs virkni jaunu elektromobiļu modeļu visdažādākajos segmentos. Līdz 2026. gadam Toyota apņēmusies laist klajā sešus jaunus elektromobiļus. Tas gan nenozīmē, ka tiks uzgriezta mugura hibrīdiem. 

Lai nosegtu visu pieprasījuma spektru, izstrādāta jauna daudzvirzienu jeb Multipath stratēģija, ar kuru Autoziņām bija iespēja iepazīties īpašā pasākumā Briselē. Attīstība neaprobežojas tikai ar jauniem dizainiem un pilsētas auto formātiem. 

Toyota intensīvi strādā pie pavisam jaunām tehnoloģijām, piemēram, solid state jeb cietstāvokļa baterijām. Tās nodrošinās sniedzamību līdz pat 1000 km un uzlādi no 10 līdz 80% desmit minūtēs. Jauna dzīve gaida arī tik praktiskus automobiļus kā pikapi, kur Toyota pēta ūdeņraža iespējas.

Pagaidām gan Hilux ticis tikai līdz pirmajam hibrīddzinējam, kas dažos tirgos nonāks jau 2024. gadā. Līdzīgas izmaiņas gaida arī luksusdivīziju Lexus, kas nolēmusi izmantot gigapresēšanas tehnoloģiju, līdzīgi Teslai. Ieskatu nākamo Lexus modeļu īpatnībās sniegs visa sižeta noskatīšanās.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.