Ziņas

Toyota apsver “karstās” GR bZ4X versijas ražošanu

bZ4X, iespējams, tiks pie GR Sport versijas
Jauda nebūs prioritāte
Automašīnas vadāmībai jāatbilst augstiem standartiem

Toyota inženieri izskata iespēju izstrādāt sportiskāku Toyota bZ4X elektroauto versiju. Tas nozīmē, ka apvidus automobili varētu rotāt GR Sport logotips, taču pagaidām gan nekādi solījumi doti netiek.

bZ4X ir Japānas auto zīmola pirmais sērijveida SUV. Janvārī Tokijas izstādē Toyota prezentēja bZ4X GR Sport konceptu, kas ieskicēja to, kā varētu izskatīties palielinātās jaudas versija, taču sīkāka informācija par tehniskajiem datiem sniegta netika.

Lai gan tas bija tikai koncepts, Toyota GR Sport nodaļa, kas izstrādājusi GR Yaris "karsto" hečbeku, apsver iespēju izstrādāt sērijveida versiju. bZ4X galvenais inženieris atklājis, ka šāda ideja pastāv, tomēr par tās realizāciju runāt ir pāragri.

Viņš norāda, ka lielākais izaicinājums, izstrādājot sportisko modifikāciju, nebūs panākt pietiekamu jaudu vai griezes momentu no elektriskā spēka piedziņas, bet gan nodrošināt tādu automašīnas vadāmību un veiktspēju, kas atbilstu citiem Toyota GR modeļiem.

bZ4X ir pirmais sērijveida modelis, kurā izmantota Toyota jaunā E-TNGA platforma, un sākotnēji tas tiks piedāvāts ar vienu motoru, kura jauda ir 201 ZS, un divu motoru konfigurāciju ar 215 ZS. 

Jaudīgākā versija iegūs arī pilnpiedziņu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.