Ziņas

BMW atklāj jauno zīmola flagmani - 7. sērijas limuzīnu

Jaunais BMW flagmanis
Pirmoreiz būs pieejama trīs dažādu dzinēju komplektācijās
xDrive60 sākumcena - 144 900 eiro

Jaunais 7. sērijas BMW pirmo reizi piedāvā gan benzīna dzinēju ar hibrīdtehnoloģiju, gan elektrisko dzinēju, gan dīzeļdzinēju. Dzinēju piedāvājuma daudzveidība ir iespējama pateicoties jaunā automobiļa viegli pielāgojamajai virsbūvei un ir būtiska BMW globālās stratēģijas izpausme. 

Tas ļauj BMW Group ņemt vērā klientu individuālās vajadzības, infrastruktūras faktorus un tiesiskos noteikumus visos attiecīgajos automobiļu tirgos pasaulē. Atšķirībā no saviem priekšgājējiem jaunais BMW 7. sērijas automobilis visā pasaulē būs pieejams tikai kā garenbāzes modelis, kas palielina telpu aizmugurējiem pasažieriem. 

Efektīvs un jaudīgs tirgum pielāgots dzinēju portfelis

Jaunais BMW 7. sērijas modelis būs pieejams trīs dzinēju komplektācijās. BMW i7 xDrive60 darbina divi elektromotori, kuru kopējā jauda ir 400 kW/544 ZS, un tas var lepoties ar virkni jauninājumu, tostarp piektās paaudzes BMW eDrive tehnoloģiju, kas palielina tā nobraukto attālumu līdz 590/625 kilometriem WLTP ciklā. Tāpat pieejami būs divi modeļi ar benzīna dzinēju un 48V hibrīdtehnoloģiju – 750e xDrive un M760e xDrive. Savukārt, Baltijas valstīs būs pieejams arī BMW 740d xDrive sešu cilindru dīzeļdzinēja modelis ar 220 kW/300 ZS piedziņas sistēmu.

Interaktīvs salons ekskluzīvai atpūtai

Automobiļa panelis ir aprīkots ar ievērojami mazāk pogu, slēdžu un vadības ierīču nekā iepriekšējajos modeļos. Tā vietā ir BMW izliektais ekrāns, kas sastāv no 12,3 collu informācijas ekrāna aiz stūres rata un 14,9 collu vadības ekrāna. Lai nodrošinātu ērtu salona funkciju pārvaldību, automobilis ir aprīkots ar skārienjutīgu BMW Interaction Bar, kas stiepjas pāri priekšējam panelim un durvīm.

Aizmugurējos pasažierus izklaidēs 31,3 collu lielais 8K izšķirtspējas skārienjutīgais BMW Theatre Screen ekrāns, kas iebūvēts virs priekšējiem sēdekļiem. Pasažieri var straumēt video, spēlēt spēles, klausīties mūziku, iegūt informāciju un skatīties lejupielādētas filmas un seriālus, atrodoties ceļā. Skatīšanās pieredzi uzlabos arī Bowers & Wilkins skaņu sistēma. Turklāt salona un ekrāna funkcijas ērti ļaus pārlūkot 5,5 collu skārienjutīgie vadības paneļi, kas iebūvēti pasažieru durvīs.

Jauni komforta sēdekļi BMW 7. sērijā ir iekļauti standarta aprīkojumā. Pieejama plašāka apdares materiālu izvēle, kā arī elektriskā sēdekļu regulēšana, apsilde un jostasvietas atbalsts vadītājam un priekšējam pasažierim. Pēc izvēles pieejami daudzfunkcionālie sēdekļi, kas ietver ventilāciju un masāžas funkciju ar deviņiem režīmiem. Executive Lounge opcija ļauj pārvērst aizmugurējo salonu mājas kinozālē, sēdekļus nolaižot ērtā guļus pozīcijā kopā ar atsevišķi paceļamo kāju balstu.

Efektīvākas šaura dizaina gaismas

Jaunajam 7. sērijas BMW standarta aprīkojumā ir adaptīvie LED priekšējie lukturi, tostarp BMW Selective Beam neapžilbinošās tālās gaismas. Īpaši šaurās gaismu joslas, kas priekšpusē sadalītas divās daļās, apvieno dienas gaismas lukturus, sānu lukturus, pagrieziena rādītājus, tuvās un tālās gaismas. 

Pēc izvēles pieejami L formā izvietoti BMW Swarovski kristālu lukturi Iconic Glow, kas katrs ir izgaismots ar LED gaismas diodēm un pilda sāna un dienas gaismas lukturu funkcijas. Priekšējās daļas izskatu izceļ arī BMW režģa kontūras apgaismojums. Kopā ar BMW Iconic Glow kristāla lukturiem tas veido vizuāli izteiksmīgu automobiļa atslēgšanas un aizslēgšanas gaismu motīvu.

Inovatīvas tehnoloģijas ērtākai automatizētai braukšanai

Automobilis ir aprīkots ar visplašāko automatizēto braukšanas un automobiļa novietošanas sistēmu klāstu BMW vēsturē. Aktīvā kruīza kontrole ar Stop&Go funkciju kombinācijā ar joslu maiņas kontroles asistentu nodrošina drošu automatizētas braukšanas pieredzi. Automātiskais ātruma ierobežošanas palīgs, maršruta uzraudzības funkcija, luksoforu atpazīšanas funkcija un reāllaika navigācija ļauj automobiļa ātrumu un stūres kustības precīzi pielāgot konkrētajai situācijai. Tāpat jaunais automobilis būs aprīkots ar BMW iDrive un BMW Operating System 8. 2023. gada pavasarī būs pieejama arī tālvadības funkcija, kas ļaus novietot automobili ar viedtālruņa starpniecību, autovadītājam neatrodoties automobilī.

Latvijā BMW 7. sērijas i7 xDrive60 modelis būs pieejams no šī gada jūlija par standarta komplektācijas ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, sākot no 144 900 eiro. BMW 740d xDrive būs pieejams no šī gada novembra, bet BMW 750e xDrive un M760e xDrive – no 2023. gada februāra.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.