Ziņas

Toyota RAV4 Adventure ieradies Baltijas tirgū

Dažādi vizuālie uzlabojumi
222 ZS jaudīgs hibrīds
Cena no 42 000 eiro

Toyota prezentējusi jauno aprīkojuma līmeni RAV4 Adventure ar vēl izteiksmīgāku dizainu un dažādām izmaiņām. Dažas no tām pārējā RAV4 saimē tiks ieviestas šī gada laikā.

RAV4 Adventure jaunais izskats ar pilnīgi melno priekšējo režģi un Toyota emblēmu, kas no režģa augšdaļas pārvietota uz vidusdaļu un balstīta uz divām horizontālajām centra līnijām, rada vēl spēcīgāku vizuālo iespaidu. Auto valdonīgo stāju un SUV spējas vizuāli paspilgtina miglas lukturi jaunos melnos ietvaros un spilgtā sudrabotā toņa līste bufera lejasdaļā. Efektu pastiprina platākas riteņu arkas un jauni 19 collu diski ar matēti pelēku apdari. Arī automobiļa aizmugurē ir pieskaņota sudrabotā toņa apakšlīste.

RAV4 Adventure tiks piedāvāts arī ar unikālu divtoņu krāsojumu. Tajā apvienots virsbūves Urban Khaki tonis ar jumtu, priekšējiem statņiem un aizmugurējo spoileri pelēkajā Dynamic Grey tonī, kas ir kā reveranss Toyota klasiskajam FJ40 Land Cruiser ar gaišo jumtu.

Interjerā ir īpašs sēdekļu apšuvuma dizains. Salonā maiga melna mākslīgā āda apvienota ar dziļas tekstilmozaīkas atzveltni un sēžamdaļu, kā arī kontrastējošu oranžu izšuvumu. RAV4 Adventure ir aprīkots arī ar dekoratīvajām sliekšņu uzlikām.

RAV4 Adventure ir aprīkots ar Toyota ceturtās paaudzes hibrīda elektrisko tehnoloģiju un pilnpiedziņas sistēmu jau standarta komplektācijā – kompaktais elektromotors atrodas uz aizmugurējo riteņu ass. Efektīvā, bet tajā pašā laikā arī jaudīgā hibrīda sistēma attīsta 222 ZS jaudu. Tā apvieno elektromotoru ar 2,5 litru četrcilindru benzīna dzinēju, nodrošinot visaugstāko sērijveida motoru lietderības koeficientu pasaulē. AWD-i sniedz iespēju sakabē vilkt pat 1650 kilogramus.

Visos aprīkojuma līmeņos RAV4 tagad ir arī jaunie projekcijas tipa diožu (LED) lukturi un LED miglas lukturi. 10 spieķu riteņu diski glancēti melnā krāsā ir pieejami Style komplektācijā. Interjerā fokuss ir uz papildu komfortu un ērtībām ar jauno LED apgaismojumu, priekšējā pasažiera sēdekļa elektrisko regulāciju, izgaismotajiem logu pacelšanas slēdžiem un jaunajām USB-C ligzdām, kas ieviestas viedtālruņu un citu ierīču uzlādei braukšanas laikā.

Pateicoties pakalpojumam Toyota Connected Services, klients var pastāvīgi kontrolēt savu automobili ar MyT App lietotni. Klients var pārbaudīt sava auto statusu, noskaidrot tā atrašanās vietu, kā arī optimizēt auto ekspluatāciju, saņemot braucienu analīzi un citu noderīgu informāciju.

Jaunākās izmaiņas ļauj RAV4 saglabāt pasaulē pārdotākā SUV statusu. Tas ir vispieprasītākais SUV arī Baltijas valstīs, kur pirmajā pozīcijā savā segmentā atrodas kopš 1995. gada.

1994. gadā oriģinālais RAV4 radīja jaunu tirgus segmentu – dzīvesstila SUV ar vieglā pasažieru auto izveicību. Tas bija milzu izrāviens, kas kopš tā laika ļāvis pārdot vairāk nekā divus miljonus vienību. Savu progresīvumu RAV4 apliecināja arī kā pirmais modelis šajā segmentā, kas piedāvā hibrīda piedziņu.

Jaunā Toyota RAV4 Adventure cena Latvijā ir no 42 000 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.