Ziņas

Volkswagen iepazīstina ar jauno Amarok pikapu

Jaunais Amarok izmantos Ford Ranger platformu
Pilnībā jauns dizains
Eiropā būs pieejams 2022. gada beigās

Ford un VW 2019. gadā vienojās par plašu "globālu aliansi", kas ietver komerctransporta un elektromobiļu ražošanu. Jaunākās paaudzes Amarok ir pirmais šīs iniciatīvas rezultātā laistais modelis, un Volkswagen to raksturo kā nozīmīgu stratēģisku soli.

Pikaps tiek izstrādāts līdztekus nesen atklātajam Ford Ranger un abi tiks ražoti Ford rūpnīcā Silvertonā, Dienvidāfrikā. Ford ieguldījis gandrīz 800 miljonus sterliņu mārciņu Silvertonas rūpnīcas sagatavošanā, lai varētu ražot 200 000 vienību gadā. Zīmols norāda, ka rūpnīcas paplašināšana radīs 1200 jaunas darbavietas pašā ražotnē un 10 000 jaunu darbavietas visā piegādes ķēdē.

Nupat Volkswagen atklājis divus jaunā Amarok konceptuālus attēlus, sniedzot pirmo ieskatu automašīnas interjerā un eksterjerā. 

Uzņēmums norāda, ka pikapam būs pilnībā jauns dizains. Tas ieguvis drosmīgāku un agresīvāku dekoratīvo radiatora režģi. Līdzīgu tam, kāds redzams svaigākajam Touareg, savukārt riteņu arkas atgādina amerikāņu Atlas SUV.

VW norādījis, ka tam būs "skaidrs Volkswagen DNS", lai gan tas izmanto Ranger platformu.

Tāpat zināms, ka nākamās paaudzes Amarok tiks piedāvāts arī plašāks aprīkojuma klāstus nekā tā priekšgājējam, tostarp jaunas vadītāja palīgsistēmas un savienojamības iespējas.

Jaunais Amarok tiks atklāts nākamā gada sākumā, bet Eiropas tirgū tas ienāks 2022. gada beigās.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!