Ziņas

Toyota pārvar mikročipu krīzi un atsāk ražošanu ar pilnu jaudu

Toyota atsāk ražot ar pilnu jaudu
Atšķirīga uzņēmuma stratēģija un filozofija
Japāņu auto ražotājs izvirzās priekšā citiem

Toyota kļuvis par pirmo automobiļu ražotāju, kas paziņojis, ka, pārvarot mikroshēmu krīzes radītās problēmas, zīmols atgriezies pie pilnas ražošanas jaudas.

Toyota izrāviens saistīts 2011. gadā notikušo zemestrīci, kas tolaik izraisīja cunami, bet vēlāk tam sekoja Fukušimas atomelektrostacijas katastrofa. Traģiskā notikumu virkne izgaismoja to, cik trausla ir piegādes sistēma dažādiem produktu elementiem, piemēram, pusvadītāju mikroshēmām.  

Produktu sagādes problēmas kļuva par pamatu jaunai stratēģijai.

Uzņēmums pieprasīja, lai turpmāk tiktu izveidoti četru līdz sešu mēnešu svarīgāko detaļu krājumi. Lai arī tas rada būtiskas izmaksas, ilgtermiņā šāda filozofija ir atmaksājusies.

Pandēmijas laikā vairums auto ražotāju lauza līgumus ar mikročipu piegādātājiem, jo pieprasījums pēc jauniem spēkratiem bija niecīgs. Liela daļa mikročipu ražotāju labprāt uzsāka produktu ražošanu citām nozarēm, skaidrojot to ar faktu, ka vairums auto ražotāju čipus bija iegādājušies par maksimāli zemu cenu, kas jau tuvojās pašizmaksai. Toyota izvēlējās pretēju pieeju. Japāņu zīmols nevienā brīdī nelauza noslēgtos līgumus, kā arī saglabāja atbilstošu iepirkuma cenu

Šie divi stāsti atklāj uzņēmuma cilvēcisko pusi, turklāt nevar aizmirst, ka šis ir pasaulē lielākais automobiļu ražotājs.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.