Ziņas

Škoda Fabia uzstāda jaunu etalonu savā segmentā

Jaunākās paaudzes Škoda Fabia
Pārdoti vairāk kā 4,5 miljoni FABIA eksemplāru
Pirmā Fabia, kas veidota uz MQB-A0 platformas

Līdz šim ŠKODA ir pārdevusi vairāk kā 4,5 miljonus iepriekšējo trīs paaudžu FABIA. Galvenais iemesls, kāpēc cilvēki iegādājas FABIA, ir ietverts tās cenas un vērtības attiecībā, zemajās uzturēšanas izmaksās un iespaidīgajā ietilpībā. Jaunākās paaudzes FABIA ir īpaši emocionāls dizains, uzlabota dinamika un daudz jaunu drošības palīgsistēmu. 

Pateicoties MQB-A0 modulārajai platformai, FABIA ir kļuvusi garāka, tagad 4108 mm, un pirmo reizi pārsniedz četru metru atzīmi. Bagāžas nodalījums, kas jau iepriekš bija lielākais klasē, ir palielināts par 50 litriem līdz 380 litriem.

 

FABIA ir labi sabalansētas proporcijas, izteikti šķautņaini priekšējie un aizmugurējie lukturi ar jaunāko LED tehnoloģiju. Salonā uzmanību piesaista priekšējais panelis ar brīvi stāvošu centrālo ekrānu un papildaprīkojuma digitālo instrumentu paneli. Izmantotās izklaides un savienojamības sistēmas ir vismodernākās. Aprīkojuma līmeņi Active, Ambition un Elegance būs pieejami sākot ar modeļa tirdzniecības uzsākšanu un vēlāk sekos sportiskā MONTE CARLO versija. 

Pieci Volkswagen grupas EVO paaudzes benzīna dzinēji rūpēsies par jaudu robežās no 48 kW (65 ZS) līdz 110 kW (150 ZS). Segmentā labākā aerodinamika ar pretestības koeficientu (cd) 0,28 ar pilnu degvielas tvertni ļaus veikt vairāk par 900 km WLTP ciklā. Pieci Simply Clever risinājumi ŠKODA gammā debitēs tieši ar FABIA.

Dizains: lielākais bagāžas nodalījums un labākā aerodinamika

Saņemot emocionālu dizainu, jaunas proporcijas un vēl lielāku ietilpību, ŠKODA FABIA ir spērusi nākamo soli savā evolūcijā. Ceturtā paaudze pirmo reizi pārsniedz četru metru atzīmi, piedāvājot vēl plašāku salonu. 

Tajā pašā laikā jaunā FABIA turpina pašreizējo ŠKODA dizaina valodu un ar savām atlētiskajām proporcijām, skulpturālajām līnijām un šķautņainajiem priekšējiem un aizmugurējiem LED lukturiem izskatās īpaši dinamiska. Izsmalcinātās detaļas, piemēram, aerodinamiski optimizēti riteņu diski un aktīvie dzesēšanas aizvari priekšējā, apakšējā gaisa ieplūdes atverē, nodrošina pretestības koeficientu (cd) 0,28, un ir ļāvušas uzstādīt jaunu rekordu mazo automašīnu segmentā.

Salons: intuitīva vadība un svaigs izskats

Jaunās ŠKODA FABIA salons ir daudz plašāks un piedāvā papildus komforta funkcijas, panākot perfektu līdzsvaru starp emocijām un ergonomiku. Atbilstoši ŠKODA pašreizējai interjera dizaina koncepcijai, tā izskatu raksturo svaigas krāsas un brīvi stāvošs izklaides sistēmas ekrāns, kura izmērs ir līdz 9,2 collām. 

Lielas, apaļas ventilācijas atveres un jauni FABIA uzraksti mērinstrumentu paneļa korpusa sānos papildina vizuālo noformējumu. Citas funkcijas, kas debitē FABIA, ir apsildāms vējstikls un apsildāma stūre (funkcijas, kas iepriekš bija pieejamas tikai augstāka segmenta modeļos). ŠKODA sākotnēji piedāvās trīs aprīkojuma līmeņus, kam vēlāk sekos MONTE CALRO versija.

Dzinēji: plaša jaudas izvēle un zemāks patēriņš

Jaunākās, IV paaudzes FABIA piedāvā piecu progresīvu un efektīvu EVO saimes benzīna dzinēju izvēli. ŠKODA ir ne tikai ir palielinājusi dzinēju gammu, bet arī pieejamās jaudas diapazonu – no 48 kW (65 ZS) līdz 110 kW (150 ZS). 

Par 15 mm zemāka sporta piekare ar stingrāku amortizāciju ir vēl viena papildus iespēja, līdzīgi kā slikto ceļu pakotne, kas tieši pretēji piedāvā par 15 mm augstāku klīrensu.

Drošība: līdz pat deviņiem gaisa spilveniem un jaunas palīgsistēmas

Ar iespēju uzstādīt pat deviņus gaisa spilvenus ŠKODA FABIA ir viena no drošākajām automašīnām savā segmentā. Pateicoties tam, ka FABIA tagad tiek būvēta uz MQB-A0 modulārās platformas, ir ievērojami uzlabotas aktīvās un pasīvās drošības funkcijas, un tagad tai pieejamas palīgsistēmas, kas iepriekš bija pieejamas tikai augstākas segmenta modeļos. 

Simply Clever: pieci jauni risinājumi FABIA

Daudzus gadus ŠKODA saviem klientiem automašīnas izmantošanu ikdienā ir atvieglojusi ar jauniem un inovatīviem Simply Clever risinājumiem. Čehu auto ražotājs turpina tradīcijas, pievienojot piecus pavisam jaunus risinājumus savai modeļu gammai, un astoņus risinājumus pirmo reizi uzstādot populārajā FABIA. 

Atkarībā no specifikācijas jaunā ŠKODA FABIA piedāvā līdz pat 43 praktiskus risinājumus, padarot ikdienas dzīvi nedaudz vieglāku – tas ir vairāk nekā jebkad agrāk. Papildus ŠKODA klasiskajiem risinājumiem – tādiem kā ledus skrāpis ar protektora mērītāju aiz degvielas vāciņa un lietussargu vadītāja durvīs, piedāvājumā tagad iekļautas jaunas gudrās detaļas, kas ar mazu piepūli padara salonu un bagāžas nodalījumu daudz sakārtotāku.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Škoda Scala

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Nenovērtējiet Scala par zemu tikai tā cenas dēļ. Vairākās kategorijās tas ir labāks pat par cenas ziņā dārgākiem ģimenes auto – tam ir patīkama gaita, pienācīga vadāmība, moderna multimediju sistēma un iespaidīgs plašums gan aizmugurē sēdošajiem, gan bagāžnieka nodalījumā. Tā vienīgie trūkumi ir dažviet lētā salona apdare un tālākpārdošanas vērtība, kas nav tik augstā kā dažiem konkurentiem.