Ziņas

Kia modernizējis Ceed - dizaina, tehnoloģiju un dzinēju uzlabojumi

Modernizēta populārā Ceed saime
Jaunākās drošības tehnoloģijas
Jauns 1,5 l T-GDi dzinējs

Modernizētajam modelim nonākot tirdzniecībā šā gada pēdējā ceturkšņa sākumā, piecdurvju hečbeks, sportiskais universālis un “shooting brake” versija piedāvās pilnībā jauna dizaina priekšdaļu, sportiskus jauninājumiem aizmugurējā daļā, jauna dizaina riteņu diskus un interjeru, kā arī jaunas virsbūves krāsas. 

Savukārt populārais XCeed, kas ir sportiska alternatīva tradicionālajiem SUV, modernizāciju piedzīvos nākamgad. Reaģējot uz klientu pieprasījumu un industrijas jaunākajām tendencēm, modeļu saimei būs pieejami arī jauni spēka agregāti un transmisijas.

Drosmīgs un mūsdienīgs dizains

Jaunā veidola virsbūves priekšdaļā izvietots Kia jaunais logotips, uzņēmuma nosaukuma vienkāršots grafiskais risinājums, tam atspoguļojot saukli “kustība, kas iedvesmo”.

Visiem Ceed modeļiem un to versijām ieviesti priekšējie lukturi, kuros izmantotas vienīgi diodes (LED), ieskaitot dienas gaitas lukturus papildu drošībai un pamanāmībai uz ceļa. Trīs bultveida moduļi aptver integrētos LED miglas lukturus, kā arī tuvo un tālo gaismu moduļus. 

Savienojamība, kas iedvesmo

Autovadītājam iesēžoties salonā, skatam paveras pilnībā digitāls 12,3 collu mērinstrumentu panelis un tam blakus priekšējā paneļa centrā novietots 10,25 collu bezrāmja ekrāns ar multimediju, informācijas, navigācijas un telemātikas funkcijām.

Ceed modeļu jaunās savienojamības iespējas ietver uzlabotu balss vadību, izmantojot Bluetooth, trešās puses kalendāra sasaisti ar navigāciju, sulaiņa režīmu automobiļa uzraudzīšanai, kad to vada kāds cits, kā arī pēdējā kilometra navigāciju ar papildināto realitāti.

Pasažieri var izmantot Android Auto un Apple CarPlay, savu viedtālruni pieslēdzot bezvadu režīmā.

Jaunākās ADAS tehnoloģijas

Uzlabotas ir arī drošības sistēmas, piemēram, līdzšinējais aklo zonu indikators ir aizstāts ar aktīvo sadursmes novēršanas tehnoloģiju. Kad tiek ieslēgts pagrieziena rādītājs joslas maiņai, sistēmai konstatējot sadursmes risku ar aizmugurē braucošu transportlīdzekli, jaunais aklās zonas sadursmju novēršanas asistents (BCA) dos brīdinājuma signālu. Ja pēc brīdinājuma sadursmes risks pieaugs, BCA patstāvīgi kontrolēs automobili, lai palīdzētu izvairīties no sadursmes.

Autovadītāja uzmanības brīdinājuma sistēma (DAW+) ir uzlabota un tagad informē par priekšā esošā transportlīdzekļa kustības uzsākšanu: vizuāls signāls ekrānā informē, ka priekšā esošā transportlīdzekļa vadītājs ir uzsācis braukšanu, piemēram, pie luksofora vai sastrēgumā.

Manevrēšana stāvvietās ir atvieglota, apvienojot atpakaļskata monitoru (RVM), kas ļauj ekrānā pārslēgties uz atpakaļskata videokameras attēlu, ar sadursmes novēršanas asistentu, kas aizmugurē uzrauga no sāniem nākošo satiksmi (RCCA).

Moderni spēka agregāti

Jaunā Ceed modeļu saime pircējiem piedāvā plašas spēka agregātu izvēles iespējas, ieskaitot uzlādējamo hibrīdu (PHEV) un daļējā hibrīda spēka agregātus (MHEV) ar jaudu no 100 līdz 204 zirgspēkiem.

Jaunais 1,5 litru T-GDi Smartstream dzinējs, kas aizstāj līdzšinējo 1,4 litru T-GDi, tiek savienots ar 7 pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu (7DCT) vai 6 pakāpju manuālo pārnesumkārbu (6MT) un attīsta 160 ZS jaudu, vienlaikus nodrošinot samazinātas emisijas. Jaunais 1,5 litru turbomotors ir pieejams arī kā MHEV, savukārt Ceed dīzeļa versija, kas attīsta 136 ZS, ir pieejama tikai un vienīgi kā daļējais hibrīds komplektācijā ar inteliģento manuālo pārnesumkārbu (iMT) vai 7DCT pārnesumkārbu.

Jaunie Ceed uzlabojumi pirmo reizi paredz arī MHEV un DCT tehnoloģijas ieviešanu 1,0 turbopūtes benzīna dzinējam, sniedzot klientiem iespēju spēka agregātu radītās emisijas samazināt vēl vairāk.

Uzlādējamā hibrīda (PHEV) modelī ir uzstādīts 1,6 litru GDi benzīna dzinējs, kas attīsta 141 ZS un ir savienots ar sešpakāpju divsajūgu pārnesumkārbu. Šis spēka agregāts ir jaunums Ceed saimē un ar 8,9 kWh akumulatoru komplektu nodrošina simtprocentīgi elektrisku 57 km nobraukuma rezervi ar nulles emisijām, esot perfekti piemērots braukšanai pilsētā.

Ceed variāciju virsotnē esošā GT versija ieguvusi ekskluzīvu 1,6 litru T-GDi motoru ar unikālu skanējumu. Šis benzīna dzinējs ir savienots ar 7DCT pārnesumkārbu un attīsta iespaidīgu 204 ZS jaudu.

Dīzeļa MHEV Ceed ir viens no pirmajiem Kia modeļiem, ko Eiropā tirgos ar autoražotāja jauno inteliģento manuālo pārnesumkārbu (iMT), kas būs pieejama tikai un vienīgi daļējā hibrīda modifikācijām. Sajūgs ar elektronisko vadību (clutch-by-wire) sekmē MHEV sistēmas degvielas taupīšanu un CO2 emisiju samazināšanu, tajā pašā laikā autovadītājam saglabājot azartiskas braukšanas iespējas kā ar tradicionālu manuālo pārnesumkārbu.

Ceed modeļi ir pieejami arī ar standarta sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu un ārkārtīgi pieprasīto divsajūgu transmisiju ar sešiem vai septiņiem pārnesumiem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Kia Stonic

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Kia Stonic ir uz mazauto platformas veidots kompakts krosovers ar salīdzinoši labu aprīkojumu, labām braukšanas īpašībām un ilgu garantijas termiņu. Tiesa gan, tas varēja būt mazliet lētāks un praktiskāks.